Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2012, 12:57:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Exista situatii dificile cu postul.

Mai intai ca sunt persoane care sunt nascute in perioade de post, deci nu-si pot serba ziua niciodata. Unoeri nici aia de nume...Ajungi sa te gandesti cu tristete la ziua ta...

O prietena a mea are mai toata familia asa si este disperata pentru ca este greu si cheltuiala sa pregatesti doua feluri de bucate.
Si totusi aceste serbari constituie o socializare importanta, mai ales daca nu te afli in tara ta si esti si asa cam singur.

Pe urma in tara macar se stie de post si exista produse de post tot timpul.
Si lumea e si altfel obisnuita.

Aici este foarte greu. In primul rand ce vezi prin oras, ce ispite, numai bunatati pentru sarbatori, si asta cu multa vreme inainte.
Pe urma toate firmele si institutiile organizeaza serbarea de sfarsit de an sau de Craciun, cu toti salariatii, undeva la un local. Si ce faci? Lipsesti?
Si cum esti privit?
Ei nu stiu de post, nu asa cum este la noi, fara nimic. Toti mananca de toate si se bucura ca vin sarbatorile.

Si nu gasesti macar un biscuit de post (fara lapte, unt si oua).
Macar am posibilitatea sa cumpar de undeva dintr-un sat...zacusca si eugenii romanesti.
In rest nu sunt adepta produselor de inlocuire (din soia, sau altceva).

Postul alimentar este pana la urma ceva social. Nu poti sa-l tii numai tu, adica nu te poti izola, decat la manastire.
In tara mancam cu totii la serviciu mancaruri de post si era placut si mai usor.
Sau chiar daca nu posteau toti, macar stiau o situatie si o respectau.

Pentru cine a intrebat:
Catolicii postesc si ei, dar mai usor: ei consuma lactate, oua si peste in post.
Se mai abtin de la unele produse care le plac si considera si asta post (de ex. ciocolata, prajituri, alte delicatese).
Cel putin eu asa am inteles. Nu stiu sigur.

Apropos:
Are cineva o reteta de biscuiti de post?
Am primit de undeva recent niste biscuiti fara unt/lapte, si fara oua si erau foarte buni. Scria pe ei continutul: grasimi vegetale, faina, miere, parfum (coaja de lamaie). Dar nu stiu ce cantitati intra in aluat.

Aici si turta dulce are...unt.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 01:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 12:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 20:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 00:51:14