![]() |
![]() |
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
Lintea verde trebuie pusă în apă vreo cîteva ore pînă se umflă, dar nu 24 de ore ca fasolea.
Pe perioada verii noi am înlocuit apa în care fierbe lintea cu sucul de roșii și gogșari făcut la blender. Oricum, cantitatea de lichid trebuie să fie de trei ori mai mare decît cea de boabe (numai la orez e 1 / 4). Se pune apa la fiert și imediat se adaugă lintea, după care se lasă cam 15 minute. Între timp poți adăuga ceapa mărunțită, chiar și ciuperci, după gust, și la urmă sarea (de mină sau de mare, fără iod). Se prepară mujdeiul care se face cu puțină apă și ulei de măsline și care se amestecă cu lintea după ce s-a oprit focul. La urmă se adaugă pătrunjel cît vrei. Mămăligă sper că știi să faci. :) De mestecat, vorba lui bunicu', de 101 ori! Aici trebuie să răspundă nevastă-mea. Eu știu doar de unde să cumpăr borșul și rețeta aproximativă observată de la distanță...
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce ne pot invata alte religii? | andreicozia | Alte Religii | 86 | 27.01.2012 13:20:03 |
iaurtul de soia si fermentii lactici | margarret | Postul | 47 | 18.03.2011 11:56:56 |
Ura pentru alte credinte | yawn_life | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 133 | 26.11.2009 09:54:10 |
alte religii | ralluka | Alte Religii | 5 | 26.02.2009 04:44:40 |
Alte ganduri... | 14carol06 | Generalitati | 0 | 06.02.2009 15:29:58 |
|