Citat:
În prealabil postat de bizantina
Daaa, desigur, dar astea sunt si recomandarile Bisericii, sa nu discutam care cumva in mediul nostru, despre virtute, curatie, infranarea poftelor, cum o sa discutam de astea? cel mai bine, trecem direct la treaba adica la pacat, apoi daca cineva ne povatuieste ca nu am ales calea cea buna, sarim in sus, ca ce, cum?
Nimeni nu discuta de viata proprie, dar poruncile Bisericii trebuie expuse, discutate, comentate, noi vorbim principial, nu particularizam.
Eu personal am auzit barbati afirmand ca Biserica invata sa ne infranam. Nimeni nu a comentat viata proprie. Dar daca tu nu ai auzit pe nimeni vorbind despre faptul ca Biserica ne invata sa fim virtuosi, ai o maaare problema!
|
Arata-mi, te rog unde am zis eu ca nu am citit materiale despre feciorie. Arata-mi unde am zis eu ca nu vreau sa se discute despre valori si principii. Arata-mi unde am zis eu "sa trecem la treaba". Arata-mi unde am indemnat eu lumea sa renunte la feciorie. Arata-mi unde am zis ca nu am auzit barbati care sa spuna ca Biserica invata sa ne infranam. Arata-mi unde am zis ca Biserica nu ne invata sa fim virtuosi.
Sa fim seriosi, e usor pe Internet, sa vii sa-mi spui ca eu am zis ca eu am facut. Sunt curioasa daca in viata ta de zi cu zi, te iei la cearta cu toate persoanele care spun ceva ce tie nu-ti convine. E usor pe internet sa argumentezi o idee, dar daca vrei cu adevarat sa schimbi lumea in bine, nu te mai limita doar la Internet. Uite am cunoscut o tipa, foarte ca lumea, care crede atat de mult in ideea fecioriei si a pocaintei in urma caderii in pacat, incat opreste lumea la metrou, imparte pliante cu citate crestine si explica tinerilor de ce Dumnezeu propavaduieste pastrarea fecioriei. Surprinzator, dar fata vorbeste atat de frumos, incat multi tineri, raman pusi pe ganduri dupa discutia cu ea. Si da, e crestin ortodoxa, daca te intrebi. Daca chiar vrei sa schimbi lumea, apuca-te de ceva asemanator. Pe internet toti ne dam curajosi.