Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2012, 00:55:56
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit „Antihristul“ pocăit

Părintele protosinghel Dimitrie Irimia, slujitor al Catedralei patriarhale, dă și el mărturie despre vindecările de boli săvârșite prin mila Sfântului Dimitrie cel Nou: „De obicei, în Biserica Ortodoxă, noi nu contorizăm cazuri de minuni, pentru că așa Mântuitorul a spus: «Fericit ești, Toma, că ai văzut și ai crezut, dar mai fericiți sunt cei care n-au văzut și au crezut». Deci, pe acest principiu ne orientăm și noi în Biserica Ortodoxă și, așa cum am spus, nu căutăm să scoatem în evidență aceste minuni, pentru că foarte ușor s-ar putea cădea în acest extremism, adică să se creeze la Catedrală un fel de «fenomen Maglavit».

Minunea se produce în sufletul omului, nu trebuie ca, după ce s-a produs minunea, omul să fie interesat, adică accentul se pune pe credință, pe relația omului cu Dumnezeu, așa cum avem și exemplul Sfântului Dimitrie care s-a rugat și a fost atât de discret toată viața, încât cei din timpul său n-au știut că el este un sfânt. De unde vine discreția aceasta? - din faptul că el a înțeles că rugăciunea îl face pe om să aibă o relație personală cu Dumnezeu, îl face pe om nu numai să practice rugăciunea, ci să o trăiască și să trăiască în și pentru Dumnezeu. Vă voi povesti și eu două cazuri pe care le consider minuni ale Sfântului Dimitrie.

Unul, petrecut în anul 2004 - a venit la mine cineva în jur de 30-35 de ani și mi-a spus că dorește să i se facă special, numai dânsului, dezlegări, pentru că are păcate foarte grave. Sigur, am întrebat despre ce păcate este vorba. Mi-a spus că în timpul regimului comunist a scris o carte care avea subiect anticreștin, împotriva lui Hristos.

Când a ajuns la mine, omul era bolnav, avea o semiparalizie. I-am spus să scrie de-acum și să îndrepte ce a făcut rău, tot prin scris. Sigur că i-a fost foarte greu, adică nu mai avea aceleași pârghii pe care le avusese înainte. Cert este că el a venit tot timpul la Catedrală, a venit în special la moaștele Sfântului Dimitrie, s-a rugat și, după multă vreme, a ajuns să se îndrepte. El era adus cu mașina, altfel nu se putea deplasa; era în cărucior, paralizat. Numai că, după câțiva ani, și-a revenit și el însuși a mărturisit că, deși doctorii nu i-au dat nici cea mai mică șansă de vindecare, credința în ajutorul Sfântului Dimitrie l-a făcut sănătos.“Sursa ZiarulLumina
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Mucenic Dimitrie costel Diverse Sarbatori 4 26.10.2012 13:34:32
Sfantul Mc. Dimitrie georgeval Diverse Sarbatori 18 26.10.2011 17:07:15
Sfântul Dimitrie Carmen FUNIERU Moaste 9 27.10.2010 19:45:24