Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Dar acesta este sensul în care se folosește termenul în limba română. Doctor în științe, doctor în drept, doctor în teologie, doctor în medicină, doctor în filosofie etc. etc. etc.
Folosirea termenului doar cu referire la medici este o utilizare abuzivă.
DÓCTOR s. m. 1. titlu științific conferit doctoranzilor în urma susținerii examenelor și a unei teze originale; posesor al unui asemenea titlu. ~ docent = titlu științific care se acordă doctorilor (1) care fac dovada unei activități științifice îndelungate și valoroase; ~ honoris causa = titlu onorific acordat de instituțiile de învățământ superior unei personalități de mare prestigiu, din țară sau din străinătate, pentru realizări deosebite în domeniul științei, tehnicii și culturii, pentru servicii de mare însemnătate aduse patriei și umanității. 2. medic. 3. (fam.) persoană foarte pricepută într-un anumit domeniu; maestru. (< germ. Doktor, lat. doctor, fr. docteur)
|
Am inteles acum: acestia sunt din acea categorie speciala, vazuti de Biserica Catolica. Ne apropim cumva de cuvintele lui Zaharia cu "Sfantul Socrate"... Termenul de "doctor" in acest context, mie mi se pare cu totul nepotrivit. Ce cred eu, nu conteaza de fapt. Puteati la fel de bine sa le spuneti "Maestri" sau "Sefi de Trib". Doctor, in perceptia religioasa cred ca ar trebui sa insemne ceea ce si inseamna de fapt!
__________________
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Last edited by Mosh-Neagu; 08.10.2012 at 14:00:02.
|