Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.09.2012, 14:25:21
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Buna ziua. Intervin si eu deoarece eram putin nelamurita in acest sens si, din pacate, am ramas tot nelamurita. Eu nu am intrebat duhovnicul, recunosc, dar, din ce stiu eu asa, de la oameni si din ce am citit (carti ale Sf. Parinti etc) mi-am facut o parere si anume ca e bine sa ne rugam pentru toti cei din familie, prieteni care nu-l cunosc pe Dumnezeu, tocmai pentru ca-i iubim si le dorim sa-L cunoasca si sa se intoarca la dreapta credinta. Spunea cineva ca daca nu poti vorbi cu copiii sau cu parintii tai despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre ei! Cum am putea sa vorbim cu Dumnezeu despre ei decat in rugaciune? Iar a-i trece pe pomelnic eu asa am crezut ca e pentru a ne ruga pentru ei (sau mai bine zis pentru a se ruga Biserica pentru ei). Iisus a venit in lume pentru cei pacatosi nu pentru cei drepti, nu? Cei care sunt in dreapta credinta, care se spovedesc si impartasesc, merg la Biserica, aceia nu prea au nevoie de rugaciunea noastra, a celorlalti, nu-i asa? Eu raman la parerea ca trebuie sa ne rugam, mai ales pentru cei care sunt in nelamurire, in necredinta, sa-L rugam pe Dumnezeu sa-i lumineze si pe ei, sa-i intoarca la dreapta credinta. Spunea cineva ca e foarte importanta rugaciunea pentru altii, chiar mai importanta decat rugaciunea pentru tine insuti, ca e cea mai buna pregatire pentru impartasanie. Gresesc? Doamne Ajuta tuturor!
si eu am aceeasi parere iar un preot care mi-ar spune ca nu am voie sa trec pe pomelnic un pacatos mi s-ar parea ca-mi spune sa-mi nega insasi credinta mea. Credinta care spune ca Domnul Iisus a venit pentru pacatosi nu pentru cei drepti deci pe acestia mai cu abitir in trec in pomelnic.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Liturghie danyel Sfanta Liturghie 81 02.11.2015 16:22:22
Sfanta liturghie Andy00 Resurse ortodoxe on-line 10 30.01.2015 15:29:07
Sfanta Liturghie alecsandru Sfanta Liturghie 26 05.02.2013 21:41:47
Sfanta Liturghie EDI Despre Biserica Ortodoxa in general 8 02.05.2009 16:52:24
Sfanta Liturghie anavictoria Sfanta Liturghie 57 12.01.2009 19:38:22