Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Hristos nu spus niciodată căutați plăcerea.
|
dar nici nu a spus:cautati abstinenta. Hristos a spus sa cautam imparatia cerurilor si sa ne iubim. In abstinenta pe care tot o promovezi nu stiu unde ar fi iubirea
Citat:
Nevoia aceasta este un instinct sădit în firea noastră, fără de care noi nu ne-am mai fi înmulțit, dacă nu aveam acest instinct însoțit de plăcere. Noi prin decăderea noastră am deformat acest instinct în plăcere, evitând rostul pentru care a fost lăsat, acela de a procrea, de a da naștere, de a zămisli și nu de a alege tot felul de metode antiprocreere, contraceptive, care nu sunt altceva decât metode anti viață, antihriste. Chiar Hristos spune ”Lăsați pruncii să vină la Mine”.
|
orice familie isi doreste sa aiba copii, dar sa faca atat cat pot sa creasca. Ce, crezi ca o familie care ar avea 20 de copii si nu ar avea cu ce sa-i creasca ar fi ok?
"Lasati copii sa vina la mine" tu il interpretezi: " faceti copii cat puteti"?
Citat:
Știința de cele mai multe ori Îl exclude pe Dumnezeu, deci demonstrația dacă nu are bază teologică petru mine e falsă.
|
nici descoperirea celulelor umane nu are baza teologica, deci pentru tine acesta decoperire e falsa?
Citat:
Și atunci de se ce împreunează soții? Doar pentru plăcere? Nu e păcat? Nu e păcat să arunci lichidul seminal așa la voia întâmplării?
Dă-mi exemplul unui duhovnic care susține așa ceva și cum se încadrează această treabă în învățătura Bisericii Ortodoxe.
|
sotii se impreuneaza datarita nevoii fiziologice de care tocmai am vorbit anterior (asta in cazul in care nu se hotarasc sa faca copii). Si daca nu stiai sexul face bine la sanatate, atat fizica cat si mentala
Exemplul unui duhovnic...nu stiu!