Am avut si eu unele probleme legate de menstruatie si eram pe punctul de a merge la medic dar stiam ca in cazuri asemanatoare medicii recomanda in majoritatea cazurilor anticonceptionale asa ca m-am interesat de unele posibilitati mai … naturale. Dumnezeu cred ca a facut sa vorbesc cu o prietena care m-a trimis la o doctorita care prescrie taratamente naturale. Prima ei intrebare a fost daca luasem inainte anticonceptionale, zicand ca in cazul asta trebuie sa fac un tratament pentru detoxifierea ficatului si apoi cel pentru problemele ginecologice pe care le-am avut. Nu luasem asa ca m-a trimis sa imi fac analizele complete si sa ascult ce imi spune medicul respectiv si sa iau reteta de la el, bineinteles cu anticonceptionale, sa ii spun – Da, da… – si sa vin la ea inapoi.
S- a uitat pe fisa mea si apoi mi-a dat o lista de ceaiuri din plante – cătină, coada calului, coada șoricelului, mesteacăn, trifoi alb, trifoi rosu, urzica, cimbrisor si paducel.
Imi spunea ca anticonceptionalele si plantele pe care mi-a spus sa le cumpar au in comun faptul ca au in compozitie hormoni. Doar ca unii sunt sintetici si ceilalti naturali. Cu cei sintetici exista riscul in timp de a avea exact efectul invers plus probleme pe la alte organe.
Am urmat tratamentul, putin mai greu si evident, nu asa de comod precum inghiti 2 pastile pe zi pt ca trebuie sa te ocupi de ceaiurile acelea si sa bei o cantitate mai mare pe zi, dar efortul a meritat pentru ca problema a disparut.
De ce recomanda medicii asa ceva

? Chiar trebuie sa se cumpere asa de acut medicamentele alea ?