Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2012, 17:38:05
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Mie imi repugna aceste povesti"crestine" care par croite pe nefericirea altora!
Adica se face atata caz de rugaciune si credinta incat in mod misterios unii devin protejatii Lui Dumnezeu ca ai unui boss,in timp ce ceilalti care sunt zugraviti in antiteza sunt nenorocitii,ghinionistii in capul carora se sparg toate!
Cum sa nu-L iubesti pe Dumnezeu cand viata iti este una de huzur,de fericire,cu barbat bun,copiii frumosi? Toate sunt frumoase,il iubim pe Dumnezeu !
Vai ce milostiv a fost cu mine dar nu si cu altii!
Dar cine sunt altii? Nu sunt oameni ca si tine,colegi,prieteni,rude???

Scrie cineva povesti si despre cat de mult Il iubeste pe Dumnezeu pt ca nu are serviciu,nu are barbat bun,nu poate avea copiii,nu are unde locui sau are cancer??
Insa cum apare un miracolas in care ei sunt indreptatiti cu ceva iar altii palmuiti,sunt cei mai credinciosi din momentul acela!
Vai ce bine ca nu am fost eu,Doamne!

Observ de multa vreme fenomenul acesta printre oamenii"spiritualizati" si nu stiu cum sa-l manuies,ma depaseste.
Am fost cu o prietena la un voluntariat,am servit mancare saracilor. La sfarsit,ea mi-a spus ca a fost o activitate foarte placuta,deoarece vazandu-i pe altii cat sunt de saraci se simte mai bine,mai norocoasa,si-I multumea Domnului de zor!
M-a socat aceasta atitudine... Am intalnit-o si pe forum uneori... Ce se intampla?
Tot e bine să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru lucrurile bune care ni se întâmplă în viață. E într-adevăr greu să mulțumești pentru o boală sau un eșec sau ceva "rău". Eu pot totuși să-I mulțumesc că m-a ajutat să mă întorc către El, acum mai mulți ani, în urma unor întâmplări total nefericite de care m-am făcut vinovată prin viața mea de atunci. A fost foarte greu timp de 2-3 ani, dar apoi lucrurile au început să se așeze. Și acum ar mai fi ceva dorințe pe listă, dar nădăjduiesc, cu răbdare, că se vor îndeplini, cu voia Sa.
Atunci când a fost greu, m-am rugat să-mi dea șansa să mă reabilitez. Nu știu dacă I-am mulțumit din suflet pentru dificultățile respective, însă nici nu m-am gândit că ar fi ceva nedrept.

Referitor la atitudinea față de semenii noștri mai puțin "norocoși" - nu știu ce să zic... Unii dintre ei este posibil să fie atât de înțelepți încât să-și accepte soarta cu mulțumire, având credință în Dumnezeu. Alții, care se victimizează pe drept sau pe nedrept, cred că sunt încercați în credința lor... Mai e și varianta cu păcatele care se moștenesc din neam... Până la urmă suntem chemați să ne rugăm pentru ei și să îi ajutăm în măsura posibilităților. În fond ce putem face dacă o ducem mai bine decât ei?

Last edited by Annyta; 01.08.2012 at 17:58:07.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32