Citat:
În prealabil postat de Eugen7
... noi alergam la tamaduitori (doctori, naturisti) nu pentru ca vrem sa renuntam la patimi ci pentru ca vrem sa ne tamaduim pentru ca dorim sa continuam viata noastra desfranata, idolatra si pacatoasa...
|
Vezi că le amesteci. Omul merge la doctor de nevoie și nu de plăcere. Că unii caută numai doctorul cel lumesc (adică medicii, naturiștii, dietoterpeuții etc) tămăduitor al trupului și nu-L caută pe Doctorul Ceresc, care este tămăduitor al trupului și al sufletului, este cu totul o altă poveste. Am o întrebare...tămăduitorii (doctorii, naturiștii) pentru tine nu au valoare? Nu ai apelat niciodată la un doctor?
Pentru ca să ajute Dumnezeu, omul trebuie să se străduiască pe cât îi stă în putință. Adică sunt lucruri pe care trebuie să le facă omul însuși, ca să ajute apoi Dumnezeu (post și rugăciune). În nici un caz nu poate fi ajutat, dacă el însuși nu vrea să se ajute pe sine. Dacă eu sunt bolnav și beau un ceai și mănânc păine cu măr ras, are aceeași valoare dacă aș mânca un ciolan afumat?
Uite aici părintele Paisie Aghioritul te lămurește mai bine:
"A venit cineva la Colibă și mi-a spus: “De ce călugării stau aici și nu merg în lume să ajute poporul?”. Dacă ar fi mers afară în lume să ajute poporul, ai fi spus: «De ce umblă călugării prin lume?». Acum, când nu merg, spui de ce nu merg”. După aceea îmi spune: “De ce călugării merg la medici și nu-i ajută Hristos și Maica Domnului ca să se facă bine?“. “Această întrebare mi-a mai pus-o și un medic evreu”, i-am răspuns. “Acesta nu-i evreu”, mi-a spus unul care era împreună cu el. “N-are importanță că nu este evreu. Intrebarea este însă evreiască. Și vă voi spune răspunsul ce l-am dat evreului, deoarece este un caz asemănător. «Tu, ca evreu ce ești trebuia să știi pe de rost Vechiul Testament», i-am spus. «Acolo la Proorocul Isaia se spune că Dumnezeu i-a adăugat încă 15 ani de viață împăratului Ezechia deoarece era foarte bun. A trimis pe proorocul Isaia, care a spus împăratului: “Dumnezeu îți mai dăruiește încă 15 ani de viață, pentru că ai distrus crângurile închinătorilor de idoli.
Cât despre rana ta – împăratul avea o rană – Dumnezeu a spus să pui pe ea o turtă de smochine, și te vei face bine“. Dacă Dumnezeu i-a hărăzit încă 15 ani de viață, oare nu putea să-i vindece și acea rană? Insă aceea s-a tămăduit cu o turtă de smochine». Lucrurile ce se pot face de oameni, să nu le cerem de la Dumnezeu."