Citat:
În prealabil postat de Annyta
Deci cei care ați plecat din biserica ortodoxă ați plecat pentru că erați în căutarea mântuirii? Asta (mântuirea) este o dorință care aparține unui nivel mai "avansat".... Eu m-am (re)apropiat de biserică atunci când viața mea o luase razna, și simțeam nevoie de sprijin aici, pe pământ... În fine... fiecare face ce vrea, doar că, sincer, nu prea înțeleg ce mai căutați pe un forum creștin ortodox ?!
|
Annyta,DIALOGUL,schimbul de opinii,nu poate fi decit FRUCTUOS,zic.Oamenii ,de-a lungul timpului si-au tot pus intrebari in legatura cu existenta,si cauta raspunsuri.Pe ici pe dincolo...Domnul Hristos a scris in TESTAMENTUL SAU asa(Porunca NOUA,las VOUA!):SA VA IUBITI UNUL PE ALTUL! Printre altele ,iubirea este si toleranta...Nu trebuie sa va deranjeze prezenta nimanui pe acest forum.Dimpotriva.Omul,prezent pe aici,cauta,si ..e foarte posibil sa si gaseasca.Dar,nu le mai fiti ostili!Toti sintem copii ai lui Hristos si ,Hristos ,nu are pe nimeni de pierdut!Si lucreaza dupa cum doar EL stie.Nu inteleg de ce-l "mustri" pe UCENIC pt ca mai "trece" pe-aici?Daca esti TARE in CREDINTA ,n-ai a te teme.
UCENICULE ,iti inteleg dezamagirea,in legatura cu ceva ce-ai "vazut" la unul sau doi preoti ortodocsi,si nu era in rezonanta cu ceea ce credeai despe ei si despre BO,insa "fuga" nu-ti este de prea mare folos,chiar daca acum asa ti se pare.Mai de trebuinta ti-ar fi fost cautarea asiduua.BO,buna sau mai putin buna ,chiar si cu nenumaratele ei USCATURI(preotii,inainte de-a fi preoti,sint si ei oameni,supusi greselii!!Dumnezeu sa-i ierte si pe ei si pe noi,si sa nu ne inscrie la pacate!),are TAINELE, si nu numai.
Ca si tine,si ca multii altii,si eu regret ca in BO nu prea se face cateheza,drept pt care "ne face din vorbe" orice membru al oricarui alt cult,dar ,te asigur ca doar "din vorbe"...Daca ai framintari,daca vrei cateheza,noteaza-ti pe hirtie si iti indic un drum..care te poate duce pe ..CALE,fara costuri materiale din partea ta.Trebuie doar :SA-TI FACI TIMP!
Cit despre "comision-ul ",mare sau mic,pe care l-ai adus in discutie,nu uita ca preotul e si el om,si trebuie sa se hraneasca,poate sa-si trimita copii la scoala,etc.Preotul de la ALTAR se hraneste.Ca unii mai si exagereaza,e problema lor.Stii,mai plastic as zice asa:"nu e fraier cine cere,ci e fraier cine da!" Nu cred ca la celelalte culte sint numai sfintzishori.Pe verificate!...
Lumina si Pace!,intru IISUS HRISTOS,Domnul nostru!