Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2012, 20:50:38
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Aoleu, ce ati sarit cu totii pe biata fata! a citat si ea niste lucruri spuse de altii, mai induhovniciti - ar fi trebuit precizata sursa la inceput, ca asa e corect, mai ales acum cand avem de a face cu atatea cazuri de plagiat - si fiecare s-a simtit cu musca pe caciula si a inceput sa critice. Citim, selectam si vedem ce e bun si de ce ne putem folosi. Pentru mine personal, cred ca deosebit de folositoare sunt indrumarile pentru ceea ce ar trebui sa cerem si ce sa nu cerem in rugaciune.
Daca am adus obiectii programului postat, atunci Laura nu are de ce sa se supere, ca doar nu l-a scris ea. Acest program de rugaciune l-am intalnit cu mult timp in urma pe site-ul Bisericii Ortodoxe Secrete si nu scria ca ar fi fost preluat din alta parte. In schimb, intre timp, l-au preluat si unii ortodocsi. Biserica Ortodoxa Secreta, din cate am inteles, este o secta care submineaza BOR si este finantata din America in acest scop. De aceea ne propune un program de rugaciune cu minimum dogmatic, adica ecumenist in toata legea, omitand aspecte importante ale vietuirii crestine, si ataca preotii exorcisti. Da, in schimb si niste sfaturi bune, pentru a adormi vigilenta.

http://bisericasecreta.wordpress.com...-fi-ecumenist/

De aceea, trebuie citit cu discernamant ce scrie pe acolo. E bine sa mentionam sursa articolelor pe care le postam.

Multe manastiri au renuntat la slujbele de noapte in ultimii ani. Programul de rugaciune postat nu include, dupa cum s-a observat, slujbe de noapte. Moliftele Sfantului Vasile si Dezlegarile Sfantului Ioan Gura de Aur au fost puse la colt tot in ultimii ani. Deci, daca acest program de rugaciune se impune si manastirilor, are efecte nefaste asupra Ortodoxiei romanesti.

In rest, celelalte sfaturi despre rugaciune ale marilor duhovnici le-am citit cu interes.

Last edited by antoniap; 23.06.2012 at 07:59:33.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Program duhovnicesc iosif Generalitati 19 23.10.2012 00:52:02
Program Manastirea Ghighiu AGabriela Generalitati 0 19.07.2012 15:20:12
PROGRAM la BISERICA cristinalex Biserica Ortodoxa Romana 7 18.01.2011 14:14:58
Conversatie intre un crestin ortodox si un cautator sincer al credintei ortodoxe orthodoxia.i.thanatos Despre Biserica Ortodoxa in general 84 16.07.2010 15:57:35
Program pelerinaje laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 0 12.07.2010 18:25:33