![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Condac 4
Cu câtă dulceață îi îndestulezi pe cei care se gândesc la Tine! Ce Făcător de Viață este Cuvântul Tău cel Sfânt! Mai plăcută decât untdelemnul și mai dulce decât mierea este împreună grăirea cu Tine! Rugăciunea adusă Ție prinde viață și se înaripează! Cu ce cutremur se umple sufletul și cât de mărețe și pline de tâlc par atunci viața și făptura toată! Unde ești Tu, acolo e bogăția sufletului, acolo se revarsă, ca un șuvoi de apă vie, cântarea: Aliluia! Aliluia! Aliluia! Icos 4 Când se lasă înserarea pe pământ și se așterne liniștea, aducând vremea odihnei și a somnului obștesc, palatele strălucitoare închipuite de norii poleiți cu aurul amurgului îmi par a fi cămara Ta. Foc și porfiră, aur și azur grăiesc proorocind despre frumusețea negrăită a Cereștilor Tale Sălașuri și cu glas de prăznuire strigă: Slavă Ție în ceasul cel tihnit al înserării! Slavă Ție Celui ce ai revărsat asupra lumii adâncă pace! Slavă Ție pentru raza de rămas bun a Soarelui care apune! Slavă Ție pentru darul somnului odihnitor! Slavă Ție pentru bunătatea vădită în întuneric, prin lumina pe care o țeși în inimile noastre! Slavă Ție pentru rugăciunile smerite ale sufletului păzit de Înger! Slavă Ție pentru deșteptarea făgăduită în bucuria veșnicei zile neînserate! Slavă Ție Doamne Dumnezeule, în veci! Condac 5 Nu sunt cumplite viforele vieții pentru acela în al cărui suflet strălucește făclia focului Tău. Împrejur vreme rea și întuneric, groază și urlet de vijelie, iar în sufletul lui e pace și lumină. Acolo e Hristos! Și inima cântă: Aliluia! Aliluia! Aliluia! Icos 5 Văd cerul Tău strălucitor de stele! O, cât ești de bogat și câte lumini ai! Prin razele îndepărtaților luminători mă privește veșnicia. Sunt așa mic și neînsemnat, dar cu mine este Domnul și pretutindeni sunt păzit de dreapta Lui cea iubitoare! Slavă Ție pentru necontenita Ta purtare de grijă! Slavă Ție pentru oamenii pe care Pronia Ta mi i-a adus în cale! Slavă Ție pentru dragostea rudelor și pentru dăruirea prietenilor! Slavă Ție pentru blândețea dobitoacelor care-mi slujesc! Slavă Ție pentru clipele luminoase ale vieții mele! Slavă Ție pentru bucuriile limpezi ale inimii! Slavă Ție pentru fericirea de a trăi, de a mă nevoi și de a mă ruga! Slavă Ție Doamne Dumnezeule, în veci! Condac 6 Cât ești de măreț și de apropiat întru cumplita suflare a furtunii! Cum se vădește Atotputernicia mâinilor Tale în șerpuirea fulgerelor orbitoare! Minunată este Măreția Ta! Glasul Domnului peste câmpii și în foșnetul codrilor! Glasul Domnului în purcederea tunetelor și ploii! Glasul Domnului peste ape multe! Lăudat fii în vuietul munților care scuipă foc! Tu scuturi Pământul ca pe un veșmânt! Tu înalți până la cer valurile mării! Laudă Ție, Celui ce ai smerit trufia omenească, făcând să se înalțe strigăt de pocăință: Aliluia! Aliluia! Aliluia! Icos 6 Ca fulgerul, când luminează cămările ospățului și după el par jalnice toate făcliile, așa ai strălucit și Tu în sufletul meu, fără de veste, la vremea celor mai mari bucurii ale mele, iar după lumina Ta de fulger, ce palide, întunecate și firave păreau aceste bucurii! Sufletul meu năzuiește spre Tine! Slavă Ție culme a celor mai înalte visuri omenești! Slavă Ție pentru setea noastră nepotolită după împărtășirea cu Dumnezeu! Slavă Ție Celui ce ai aprins în noi un dor mai mare de cele Cerești, decât de cele pământești! Slavă Ție că faci din noi fii ai luminii, înveșmântându-ne cu cele mai gingașe raze ale Tale! Slavă Ție Celui ce ai zdrobit puterea duhurilor întunericului și ai sortit tot răul nimicirii! Slavă Ție pentru descoperirile Tale! Slavă Ție pentru fericirea de a Te simți și a viețui cu Tine! Slavă Ție Doamne Dumnezeule, în veci! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciune, va rog | VelvetSky | Rugaciuni | 11 | 13.06.2012 19:33:24 |
O rugaciune | emiliulia | Umanitare | 49 | 03.03.2010 05:33:21 |
Rugaciune | anirod | Umanitare | 3 | 05.05.2009 14:25:12 |
La rugaciune | Hartford | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 09.08.2008 20:31:49 |
Rugaciune | jenica | Rugaciuni | 16 | 07.11.2007 19:55:02 |
|