Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2012, 03:16:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iRoDiOn Vezi mesajul
Cum trebuie sa fie crestinul de astazi?
Creștinul de azi trebuie să fie tot așa cum a fost creștinul de ieri și așa cum a fost dintotdeauna. Ce anume s-a schimbat? Natura umană, nu. Nici metodele diavolului. Ceea ce s-a schimbat sunt particularitățile epocilor. Dacă am compara cu calculatoarele, diavolul are aceleași sistem de operare, doar alte aplicații.

Citat:
ne confruntam cu atatea probleme, atata aroganta, indiferenta, rautare etc.
Așa e, aveți dreptate. Știm nu numai că așa a fost mereu, dar mai știm și că așa va fi și de aici înainte. Până la sfârșit grâul va crește împreună cu neghina. Nu se vor despărți până la Seceriș.

Citat:
cum trebuie sa fim noi in Hristos. Vreau fapte concrete, ce trebuie sa fac ca sa fiu un crestin model?
ce tip de viata sa 'adopt' pt. a fi crestin in adevaratul sens al cuvantului?

Daca se poate as vrea un 'tipar' dupa care sa-mi chidez viata. Vreau fapte concrete, nu povesti din carti.
Asadar va rog sa postati raspunsul dvs. in acet topic (cat de multe) pt. a ma ajuta pe mine si pe altii, care cu siguranta si-au pus acesta intrebare pe care eu v-am adresat-o.
Tiparul creștinului este Isus Cristos. Nu există nicio "metodă de mântuire" care să fie altceva decât Imitațiunea lui Cristos. Modele pentru creștini mai sunt și sfinții, care ne arată că se poate ca drumul Lui să fie urmat.

Aici, eu îndrăznesc să vă dau un sfat, oricât îmi vor sări la beregată cei care se ocupă cu asta pe forum. Este important să vă alegeți, ca model, un sfânt (sau mai mulți) din zilele noastre. Dacă vă îndreptați spre viață de laic, un sfânt familist. Dacă încă nu știți spre ce vă îndreptați (sunteți în fază de discernământ vocațional) un sfânt tânăr, ca dv. Este o eroare frecventă să încercați să puneți în practică lucruri pe care le citiți în cărți precum Patericul Egiptean, Limonariul, Filocalia și altele despre viața călugărească. Nu lectura lor e eronată, ci dimpotrivă, foarte de folos sufletului și minții. Dar acolo este vorba de o altă cale. Citiți-le ca și când ar fi romane de călătorie. Când vă veți călugări și dacă vă veți călugări, atunci abia citiți-le ca pe manuale.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.04.2012 at 03:19:58.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce trebuie sa faca crestinul zilelor noastre cand toate merg prost? mela me Pocainta 54 19.03.2013 02:51:49
Sunt legile Sabatului obligatorii pentru crestini in ziua de astazi? morroshan Generalitati 209 11.05.2012 16:17:24
Are nevoie crestinul de astazi de blog-uri si forumuri ? Daniel_7 Generalitati 103 13.09.2011 15:48:48
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54
Crestinul si ziua onomastica stela lie Intrebari utilizatori 3 10.01.2011 20:48:11