Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2012, 00:39:18
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și dacă n-o aflam, dacă tot suntem în Postul Mare, nu crezi că nici nu era necesar s-o aflăm? Cel puțin nu acum?
Doamne ajută!
Dvs aveți dreptate, esențiale sunt preocupările duhovnicești. Totuși, cred că este necesar, tot din motive religioase, să fim informați și în privința evenimentelor din lumea secularizată de astăzi, pentru că viața noastră spirituală, relația noastră cu Dumnezeu, căutarea mântuirii se realizează aici și acum ("iată acum clipa potrivită, iată acum ziua mântuirii") și cum vom ști să reacționăm potrivit voii lui Dumnezeu față de ceea ce se petrece în jurul nostru, dacă noi nu vom fi interesați de tot ceea ce ar putea avea legătură cu morala și credința noastră?
Desigur, dacă știrile pe care le-am postat vă creează o stare de neliniște sufletească și vă abat de la preocupările duhovnicești, aveți posibilitatea de a le urmări după Paști... sau deloc. Eu le-am publicat acum, imediat după ce le-am văzut, ca nu cumva să uit de ele, fiindcă dacă aș fi amânat postarea până peste câteva săptămâni...
Cei care-i ucid prin avort pe copilașii nevinovați nu iau în considerare perioada liturgică în care ne aflăm... și, din acest motiv, consider că și noi, când se pune problema mărturisirii adevărului și apărării celor nedreptățiți (fie și numai prin exprimarea unei opinii), avem datoria de a fi în orice moment pregătiți, chiar dacă suntem în Postul Mare. Cei de la asociațiile creștine iau atitudine împotriva avortului în această perioadă, în perioada în care ne amintim în mod special de Jertfa Dumnezeului nostru pentru noi. Dumnezeu să-i ajute în misiunea lor!

Post binecuvântat în continuare! Și-mi cer iertare, dacă postările mele v-au smintit sau v-au întristat în vreun fel.

Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Idei gresite cu privire la Crestinism ioanna Religia Islamica 8 21.03.2015 20:58:48
Erezia catolica cu privire la nasterea din Dumnezeu tikkun_olam Biserica Romano-Catolica 37 20.07.2013 13:29:23
o scurta privire 8NihilSineDeo9 Umanitare 3 14.03.2010 20:01:48
DESPRE POFTA CE SE NASTE DIN PRIVIRE Iustin44 Generalitati 41 17.11.2008 11:47:41