Citat:
În prealabil postat de penticostalul
Inca nu. Probabil va fi chemat. A fost chemat la „sapuneala” data trecuta cand a mers el sa predice in biserica ortodoxa si greco catolica. Acum insa are o „vina” mult mai grava: a permis catehizarea bisericii penticostale cu invataturi ortodoxe. E posibil sa fie scos din slujire. Dar e treaba lui, a fost un risc asumat.
|
Cred ca riscul asumat e mai mare a lor decat a lui.
Daca e scos pur si simplu iese mai mare valva decat daca treaba e tratata cu discretie.
Un Pustan ortodox e mai periculos decat un Pustan care tine predici si la penticostali si la catolici si la ortodocsi si isi face semnul Sf. Cruci.
Citat:
Totusi parintele, ca si ceilalti ortodocsi prezenti, s-a rugat impreuna cu ereticii, au rostit crezul impreuna cu ei,
|
Partea cu crezul n-am vazut-o, nici cea cu rugaciunea.
In orice caz, crezul am inteles ca era 100% ortodox (nu variatziunea catolica), chiar daca nu avea elemente care sa creeze auditorului probleme de constiinta vizavi de propria dogma oricum, tot un gest ortodox este, facut de neoprotestanti cred ca este destul de pozitiv :)
Citat:
parintele a predicat frumos, e adevarat dar ... intr-o biserica eretica, l-a numit pe Vladimir Pustan frate. Nu sectant si eretic cum ar fi trebuit.
Eu as zice sa nu devenim ecumenisti pentru ca ecumenismul e panerezia secolului.
|
Nu este o regula/canon care sa-l oblige sa-l numeasca eretic in public, intr-un anumit context, chiar daca acesta se plaseaza pe aceasta pozitie - faptul ca poate nu o face 100% in constiinta de cauza il poate temporar absolvi de acest statut.
Frati dupa Adam suntem toti, nu am auzit sa-l fi numit "frate intru credinta".
Si a mai mentionat despre prietenia cu Pustan "la modul la care a ingaduit Dumnezeu sa fim prieteni" deci e clar ca exista anumite limite.
Dar tot nu ai raspuns vizavi de semnul crucii...