Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2012, 10:38:34
Laura19
Guest

Implicit

Sa nu uitam ca unele tari au fost ortodoxe, insa au renuntat la ea. De exemplu Egiptul, tara ortodoxa la inceput,cu multi Sfinti si martiri, apoi populatia a imbratisat islamul, mai ales barbatii. Am cunoscut persoane din Africa de Nord, Egipt, Etiopia, care sunt ortodoxe. In America de Nord, iarasi a fost misiune ortodoxa, si inca este. http://roea.orthodoxws.com/ -plus cea greceasca,rusa,ucraineana,bulgara si engleza. Franta iarasi a fost ortodoxa si apoi s-a sucit. Pana si in China si Japonia sunt ortodocsi. De China stiu ca inca din 1675au avut ortodocsi, si au dat si ei Sfinti si martiri;in prezent inca exista Biserica Ortodoxa Chineza,insa e minoritara. In Japonia stiu ca a fost si inca e misiune ortodoxa (banuiesc ca ati auzit de Nicole al Japoniei, si cred ca si Japonia are ceva Sfinti), si in Africa au facut si inca fac misiune. Intrebarea ar fi urmatoarea: se poate reinvia ortodoxia in tarile foste ortodoxe care au ales alta religie? E destul de greu sa il faci pe catolic sau pe neoprotestant sa vina la ortodoxie. In Europa medievala, majoritatea tarilor erau ortodoxe, insa de la marea schisma, unele au devenit catolice, altele au ramas ortodoxe.Apoi au aparut sectele si tot asa. In Europa as zice ca Olanda are cei mai putini ortodocsi.

http://sfintisiicoane.wordpress.com/...i-3-februarie/

De America Latina insa nu stiu nimic. N-am auzit de ortodoxie acolo, de catolici da(coloniile spaniole si portugheze). Stiu ca acolo sunt si foarte multe secte. De Africa de Sud iarasi nu stiu prea multe.

In prezent este greu. Mai ales ca nici macar in tarile ortodoxe populatia nu isi mai practica religia stramoseasca. Cam aiurea sa faca romanii misiuni ortodoxe, cand tinerii romani nu practica ortodoxia si se imputineaza credinta in tara. As zice ca intai ar trebui sa se ocupe de ortodoxia din tara lor (Ro,Gr,Ru etc),sa o reinvineze si abia apoi sa plece in alta parte.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Reflexiune.Ce e pamantul? cristian67 Generalitati 12 28.10.2010 16:10:23
Ceva incredibil goldfinger17 Intamplari adevarate 8 27.09.2008 17:12:05
incredibil gbagape Botezul 15 11.06.2007 21:39:26