Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2012, 13:19:01
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Lore, Apostolul Ioan,cel care se sprijinise cu capul pe pieptul Mantuitorului,care il iubea atat de mult,cand l-a vazut pe Hristos in calitate de Judecator a ,,cazut la picioarele Lui ca mort".Isaia,marele profet,cand a ,,vazut pe Domnul sezand pe un scaun de domnie foarte inalt" si-a dat seama ingrozit cum este el, ,,un om cu buze necurate".Cand Apostolul Pavel a vazut lumina si doar a auzit vocea ,,a cazut la pamant"si ,,Tremurand si plin de frica, el a zis: "Doamne, ce vrei sa fac?".Va veni si ziua cand spoiala lumii va cadea,cu toate falsele ei cantece ale pierzaniei,cand amagirile noastre usuratice si parca fara de sfarsit se vor preface-n cenusa si fiecare va sta fata in fata cu EL.

Cat planset va fi atunci,cata jale cu gandul la clipele in care fiecare nu a dorit sa plece-n cautarea timpului pierdut si a preferat dulci iluzii dar otravite-n interior.Chiar Mantuitorul ne-a aratat in ce termeni va fi judecata dar somnul ratiunii naste monstrii.EL a spus:,,Cand va veni Fiul omului in slava Sa cu toti sfintii ingeri, va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale. Apoi va zice celor de la stanga Lui: "Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui! Caci am fost flamand, si nu Mi-ati dat sa mananc; Mi-a fost sete, si nu Mi-ati dat sa beau; am fost strain, si nu M-ati primit; am fost gol, si nu M-ati imbracat; am fost bolnav si in temnita, si n-ati venit pe la Mine."

De-a lungul timpului,amagitorul,tatal minciunii, a facut tot posibilul pentru a inocula omului ideea ca Judecata este undeva pierduta-n timp,ca nu este nici pe departe asa cum o arata Scriptura,sa nu se ingrijoreze,Domnul nu este nici asa de drept si nici asa de sfant,va ierta orice la infinit.Si mai ales,prima mare amagire,a blestematului de sarpe,uitarea ca pentru fiecare,oricand,poate veni acesta clipa "Hotarat, ca nu veti muri".Dumnezeu sa ne ajute pe toti.
Cata dreptate aveti.
la noi in Biserica este o rugaciune extrem de frumoasa:"daca dreptul abia se mantuieste cum ma voi arata eu pacatosul cel ce nu am purtat greutatea si zaduhul zilei? Ci numara-ma Dumnezeule cu cei din ceasul al 11-lea si ma mantuieste!"
Infricosatoare mi se par acele vremuri, dar la fel de infricosator mi se pare ca sfarsitul meu poate surveni oricand si atunci nu voi mai avea cuvant de dezvinovatire, nici posibilitate de indreptatire stiind ca"dreptatea noastra e inaintea Ta ca o carpa lepadata".
Nu mi-e teama de pedeapsa, caci pe buna dreptate o merit, ci ma ingrozesc numai de gandul ca as putea fi despartita de Mantuitorul meu iubit. Si asta nu ca asa ar vrea Dumnezeu, ci ca asta am agonisit o viata.Asta e iadul si uneori ptr smerirea noastra, Domnul ne lasa sa-l gustam inca din aceasta viata.Alteori, ptr mangaierea noastra ne dam fericita ocazie sa pregustam raiul.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frica de Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 67 12.01.2012 00:07:18
Frica de Dumnezeu ! Templier Knight Generalitati 9 08.08.2011 20:55:39
Ce este Frica de Dumnezeu? florin.oltean75 Generalitati 10 03.05.2011 20:04:28
mi-e frica arle Exorcismul 90 11.11.2010 16:23:06
Frica de Dumnezeu eclat_de_lune Pocainta 52 20.08.2008 17:27:53