Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2012, 14:20:18
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Fără această frică de Dumnezeu, suntem morți duhovnicește.

Ea se așterne asupra-ți, te cuprinde, te învăluie, îți intră în toate măruntaiele corpului, și-și face cuib în inimă. Când se întâmplă asta? Când dai cu căpățânoiu de tocul ușii. Când se sparge balonul, în care ai pompat cu atâta osârdie kilograme de mândrie. Se sparge, dintr-o dată, și-ți vezi goliciunea firii putrezită și împuțită de mirosul greu al păcatelor. Începi să clipești buimăcit, să vezi cu adevărat cine ești. Să vezi cu câtă neghiobie ai îndrăznit să crezi că ești merituos. Meriți o răsplată. Recunoștiință măcar. Pentru râvna-ți neîncetată de a face "binele". Vai cât ești prost! Ți-ai atârnat de gâtlej ditamai șiragul de virțuti. Ce te mai bucurai când trageai cu ochiul la el! Ce frumos strălucea, și ce frumos îți șădea! Dar, vezi tu, ticălosule, cât de mult ți-ai otrăvit privirea alipindu-ți-o de înșelăciunea asta! Ai orbit cu totul, și ai pierdut din privire calea! Ai uitat că ești mic! Ai uitat că fără Dumnezeu nu poți merge pe calea cea îngustă! Nu poți de unul singur, nici măcar o secundă! Înșelat ai fost! Vai și amar de tine!...Acum vezi că ești gol, și murdar pe deasupra. Acum vezi cine ești când ceri mila Domnului Tău! De pe ce poziției ceri. Cea mai joasă. Acum vezi cu adevărat măreția lui Dumnezeu. Poate n-o s-o vezi mult timp, așa că bagă la cap. Scrijelește-ți bine pe creier, ca atunci când vei uita iar, să-ți aducă aminte urma asta. Nu uita, amărâtule! ...Să te văd, cu câtă îndrăzneală și nerușinare vei mai greși în fața Dreptului Dumnezeu! Să te văd, cât de adormită ți-e conștiința! Vei mai îndrăzni, oare să crezi că poți ceva fără ajutorul Domnului? Vei mai îndrăzni să uiți de El?

Iertare fraților! La mine m-am referit. Am stat și eu, și m-am gândit cam ce-ar fi frica de Dumnezeu pentru mine! Iertare dacă v-am mâhnit!
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Frica de Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 67 12.01.2012 00:07:18
Frica de Dumnezeu ! Templier Knight Generalitati 9 08.08.2011 20:55:39
Ce este Frica de Dumnezeu? florin.oltean75 Generalitati 10 03.05.2011 20:04:28
mi-e frica arle Exorcismul 90 11.11.2010 16:23:06
Frica de Dumnezeu eclat_de_lune Pocainta 52 20.08.2008 17:27:53