Citat:
În prealabil postat de Mihailc
După atâtea sfaturi cucernice, și fără îndoială folositoare, referitoare la administrarea deșeurilor acumulate în trecut și gestionarea eficientă (duhovnicește) a prezentului încă netocmit dar care-și așteptă plinirea vremii, cred că ar mai fi de făcut ceva cu cea mai improbabilă și proteică dimensiune a timpului, viitorul.
Ce fac împreună cu ”alesul”, în afară de (supra)viețuirea împreună, copii, situație materială ș.a.? Doar consum rezonabil partea de istorie personală de până la moarte?
Întreabă-L pe Domnul unde ți-ai ascuns talanții pentru Împărăție, dacă s-a întâmplat să uiți că ai primit și așa ceva încă din momentul când ai trecut, virtual, de la moarte la viață prin apa botezului. Cu alte cuvinte, cere-i Domnului un proiect de viață liturgică, adică împreună-lucrătoare cu El, cu soțul încă ascuns vederii tale, cu Biserica și cu tot cosmosul teofor văzut și nevăzut. Poate o să-ți sune straniu (cred că așa și este) ce-ți scriu eu aici, dar înainte de a cere ceva lui Dumnezeu, ar fi bine să te gândești la o ofertă. Și când n-ai nimic ce să-i oferi din cele de dinafara ta, dăruiește-te pe tine însuți cu tot ești și vei fii. Cere de lucru pentru Împărăție și Domnul îți va da și partener cu care să poți lucra, chiar dacă o vreme o să stai pe la poartă ca să-ți educi răbdarea și să arăți că vrei cu adevărat.
|
Cel mai pertinent raspuns l-ai primit deja.Pe langa Mihailc as vrea sa adaug ............. uneori ma vad pe mine in ceea ce ai scris aici ,acum 2-3 ani,e o tensiune asupra femeii de 30 de ani necasatorita ,nimic mai fals si mai primitiv,nu stim noi ce cale ne alege Domnul spre mantuire.Daca nu a aparut aceasta inseamna ca nu esti pregatita inca.