Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2011, 06:56:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Asa a promis si Mantuitorul, ca îi va cumineca in împărăția Tatălui:
Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine și binecuvântând, a frânt și, dând ucenicilor, a zis: Luați, mâncați, acesta este trupul Meu. Și luând paharul și mulțumind, le-a dat, zicând: Beți dintru acesta toți, că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor. Și vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viței până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăția Tatălui Meu. Matei 26:26-29
Care este Împărăția Tatălui? Ce înseamnă fragmentul "vie Împărăția Ta", mai exact "să vină Împărăția Ta"? Împărăția este Duhul Cel Sfînt, a treia Persoană a Lui Dumnezeu. La momentul Cinei de taină Biserica nu exista încă, pînă ce Mîngîietorul, adică Duhul Sfînt, a fost trimis de Hristos la Cinzecime, după cum ne-a promis.

Altfel, dacă Împărăția înțeleasă ca spațiu al mîntuirii sau Rai începe după venirea cea de-a doua, după Judecata de Apoi, ce sens mai au cuvintele de mai jos atunci?

51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci.
Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu.
52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm?
53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.

55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac.
59. Acestea le-a zis pe când învăța în sinagoga din Capernaum.
60. Deci mulți din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte?
61. Iar Iisus, știind în Sine că ucenicii Lui murmură împotriva Lui, le-a zis: Vă smintește aceasta?

Deci la versetul 54 cuvîntul adevărat al Domnului spune clar că cel ce mănîncă și bea ACUM are posibilitatea vieții veșnice, pregustă pentru moment viața în Duhul Sfînt, și El îl va învia (observați timpul VIITOR) în ziua de apoi.

Să nu vă smintească aceste cuvinte, pentru că sînt diferența de la un mod de existență viitor la altul pe care nu ni-l dorim în comparație cu primul.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tema preocuparii de sine la Seneca Intrebari utilizatori 0 24.07.2012 23:07:39
Rog interzicerea subiectelor pe tema conceperii/avortului de copii sophia Stiri, actualitati, anunturi 59 12.04.2012 22:39:18
Filme - tema religioasa IonutS Generalitati 49 19.05.2011 20:18:31
Rezultatele unui sondaj pe aceasta tema. Raphael Eutanasia 17 30.11.2010 16:00:44
cantece cu tema religioasa roxanica Generalitati 0 13.11.2007 15:24:10