![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Altfel, dacă Împărăția înțeleasă ca spațiu al mîntuirii sau Rai începe după venirea cea de-a doua, după Judecata de Apoi, ce sens mai au cuvintele de mai jos atunci? 51. Eu sunt pâinea cea vie, care s-a pogorât din cer. Cine mănâncă din pâinea aceasta viu va fi în veci. Iar pâinea pe care Eu o voi da pentru viața lumii este trupul Meu. 52. Deci iudeii se certau între ei, zicând: Cum poate Acesta să ne dea trupul Lui să-l mâncăm? 53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. 54. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură. 56. Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el. 57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine. 58. Aceasta este pâinea care s-a pogorât din cer, nu precum au mâncat părinții voștri mana și au murit. Cel ce mănâncă această pâine va trăi în veac. 59. Acestea le-a zis pe când învăța în sinagoga din Capernaum. 60. Deci mulți din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvântul acesta! Cine poate să-l asculte? 61. Iar Iisus, știind în Sine că ucenicii Lui murmură împotriva Lui, le-a zis: Vă smintește aceasta? Deci la versetul 54 cuvîntul adevărat al Domnului spune clar că cel ce mănîncă și bea ACUM are posibilitatea vieții veșnice, pregustă pentru moment viața în Duhul Sfînt, și El îl va învia (observați timpul VIITOR) în ziua de apoi. Să nu vă smintească aceste cuvinte, pentru că sînt diferența de la un mod de existență viitor la altul pe care nu ni-l dorim în comparație cu primul.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tema preocuparii de sine la Seneca | Intrebari utilizatori | 0 | 24.07.2012 23:07:39 | |
Rog interzicerea subiectelor pe tema conceperii/avortului de copii | sophia | Stiri, actualitati, anunturi | 59 | 12.04.2012 22:39:18 |
Filme - tema religioasa | IonutS | Generalitati | 49 | 19.05.2011 20:18:31 |
Rezultatele unui sondaj pe aceasta tema. | Raphael | Eutanasia | 17 | 30.11.2010 16:00:44 |
cantece cu tema religioasa | roxanica | Generalitati | 0 | 13.11.2007 15:24:10 |
|