![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mihnea Dragomir:
Este irelevant daca s-au plans sau nu reprezentantii altor religii, principiul ramane valabil. O ilegalitate ramane ilegalitate chiar daca nimeni nu depune plangere in acest sens. Oricum, nu vad de ce ateii nemultumiti de prezenta icoanelor sunt prin ceva mai putin indreptatiti sa faca acest lucru (asa reiese din ce scrieti). Si ei au exact aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni ai Romaniei. Legat de democratie, cred ca inteleg ceea ce spuneti si eu sunt personal de acord ca democratia are multe lipsuri. Dar ce anume ati dori din partea statului roman, in mod oficial un stat democratic, daca nu sa sustina propria sa forma de organizare? Chiar ati dori promovarea, la egalitate cu democratia, a sistemelor totalitare sau dictatoriale? Ceea ce spuneti despre Comuna din Paris este eronat: Napoleon III a abdicat in septembrie 1870, in urma capturarii sale la Sedan de catre armata prusaca. Comuna din Paris a avut loc in anul urmator, asa ca ea nu are cum sa fie cauza abdicarii imparatului. Despre Cuza aveti o parere gresita, dupa mine, dar banuiesc ca ea vine din atasamentul dumneavoastra fata de biserica si din opozitia la reformele pe care el le-a facut. Eu personal privesc foarte favorabil procesul de secularizare pe care l-a facut Cuza. Daca a fost mason sau nu, este dupa mine irelevant si oricum nu cred, precum dumneavoastra, in influenta nefasta a acestei organizatii de-a lungul istoriei. Ioanna/Stefan Florin Recunosc ca nu mi-am pus pana acum problema stemei tarii, cred ca nici n-am observat vreodata crucea de care vorbiti. Sincer nu stiu daca ea trebuie sau nu schimbata; e posibil sa existe motive intemeiate si pentru acest lucru. Din ce stiu, s-a intamplat ceva asemanator cu stema (daca cuvantul e corect in context) unui stat american, care a fost modificata de curand cam din acelasi motiv. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|