Eu cred ca aude si vede tot. Si cand crezi ca mai rau nu se poate iti arata ca se poate. Asa ca aveti grija, toti care sunteti tentati sa credeti ca ati ajuns la capatul rabdarilor, ca intotdeauna e loc si pentru mai rau. Unii spun ca "nu iti da niciodata mai mult decat poti sa duci", altii spun "sa nu-ti dea Dumnezeu cat poti sa duci", e ca treaba cu paharul care poate fi jumate gol sau jumate plin. Altii mai spun "ce nu te omoara te face mai puternic", dar in realitate nimeni nu stie ce se va intampla pana la urma, se mai spune "incurcate sunt caile Domnului", dar iarasi nu se stie daca nu cumva le incurcam noi. Pana la urma, pana si cei mai credinciosi cred ca in mare parte depinde de noi cum influentam si cum orientam lucrurile pe o cale sau alta. De multe ori dam vina pe Dumnezeu pentru propriile neputinte si/sau eventuale alegeri proaste; e drept ca la astea contribuie si mostenirea noastra genetica, constructia proprie fiecaruia, experienta, inteligenta, puterea fizica si morala, conjuncturile si alti factori intinseci sau extrinseci. Trebuia sa mai scriu ceva ca o concluzie, dar am uitat-o, ma scuzati.
|