Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2011, 11:57:28
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
In sf.Evanghelie nu scrie cum a murit Iuda pentru ca aceasta informatie nu are nici o relevanta.
Cum sa nu scrie? Le-ai citit macar, sau faci niste afirmatii de dragul de-a le face? Vrei sa iti dau versetele, mai exact cele doua, unul care spune ca s-a spanzurat, iar celalalt care spune ca "i-au iesit intestinele afara"? Si sa imi explici dupa aceea cum ca nu exista contradictii?

Citat:
Pe noi ne intereseaza Hristos.
Aha, acum o intorci. Intai spui ca Evangheliile nu se contrazic deloc, dupa aia spui ca de fapt, ne intereseaza doar ce spun ele despre Hristos.

OK, hai sa ne rezumam la ce spun ele despre Hristos:
1. Cine a descoperit mormantul gol?
2. Unde a avut loc prima predica? Pe munte sau pe campie?
3. Care au fost ultimele sale cuvinte, inainte sa moara pe cruce?

Si repet ce am intrebat inainte: ai idee cand au fost scrie Evangheliile, si mai ales care sunt cele mai vechi copii disponibile?

Citat:
Asa poti sa mai intrebi si altceva ,de ex.ce avea Lazar ,ce boala ,de ce a murit ,etc.
Nu, ce am intrebat eu isi are raspunsul in Evanghelii.

Citat:
Cum poate fi fericita o persoana care nu are nici o baza ,nu crede in nimc ,se clatina ,adica merge pe un sol alunecos ?
Baza e constituita de cunostintele si experientele acumulate de-a lungul vietii, filtrate si ajutate de ratiune si gandire critica. Nu ma clatin deloc, pur si simplu ma indoiesc de destul de multe lucruri, si le accept ca certitudini doar atunci cand sunt sustinute de dovezi. Daca tu ai nevoie de o carja pentru a nu te clatina (si ai gasit asta in religie), asta e cazul tau. Sunt o multime de oameni care se descurca fara. Eu sunt doar unul dintre ei.

Citat:
Daca ai casa cladita pe nisip(incertitudini) e posibil sa ramai fara adapost.
Nu am casa cladita pe nisip. Indoielile pe care le am exista tocmai pentru a discerne intre nisip si stanca. In cazul tau, insa, ai acceptat totul la pachet ca fiind stanca, fara sa te intereseze daca e adevarat sau nu, pentru ca e mai confortabil asa, si te-ai bazat pe autoritatea altora cand ai facut aceasta alegere.
Intre noi doi, tu esti cea careia ar trebui sa ii fie teama de o fundatie de nisip, nu mie.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine la creat pe dumnezeu? rafella Generalitati 28 30.04.2016 07:23:14
Pe cine pedepseste Dumnezeu? alexandra75 Intrebari utilizatori 14 25.09.2012 01:01:21
cine crede in soarta ? pocoo Vrajitoria 46 18.07.2011 21:09:02
cine mai crede in cuvantul prietenie? alinutza0707 Nunta 30 22.03.2011 14:52:27