![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ortodocsi, cum v-am mai spus, parerea mea este ca nu trebuie sa mai discutam cu cei ce au idei ecumeniste, e ca un fel de boala sufleteasca, cel mai bine e sa ne rugam pentru ei. Conceptia lor principala e ca toate cultele (pentru unii, care sunt si cu conceptii new-age chiar toate religiile) sunt la fel de bune.
Nu are nicio importanta adevarul sau vreun argument, nu isi vor schimba nicicum aceasta conceptie de baza. De aceea nu ii plac pe cei care nu sustin aceste lucruri, si in special nu ii plac pe ortodocsi, considerandu-i fundamentalisti, fanatici. Din acelasi motiv nu ii plac nici pe sfinti, pentru ca acestia condamnau ereziile. Sunt adeptii tuturor ideilor si dogmelor din toate cultele, desi nu are nicio noima. Pana acum am intalnit doi ortodocsi cu idei ecumeniste pe forumul catolic. La fel ca Adriana nu stiau aproape nimic despre ortodoxie, decat ceea ce au citit impotriva ei, in schimb isi exprimau parerile cu mare siguranta, ca si cum ar fi fost teologi. Au obiceiul sa poarte discutii interminabile, nu isi schimba niciodata opiniile. Pe forumul catolic, desi scriau in favoarea catolicilor, erau criticati si de catolci pentru ideile lor protestante. Ca sa nu fie vreo confuzie, acei doi erau doar pe forumul catolic, nu sunt activi si pe forumul ortodox. Cuviosul Paisie Aghioritul a spus: "Cu durere în suflet mărturisesc că, dintre toți filo-unioniștii pe care i-am cunoscut, nu am văzut pe nici unul să aibă nu miez, dar nici măcar coajă duhovnicească. Cu toate acestea, știu să vorbească despre dragoste și unire, deși ei înșiși nu sunt uniți cu Dumnezeu, fiindcă nu L-au iubit." |
|