![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E un intreg indreptar acolo, adanc ortodox, rostit de unul din dreptii lui Dumnezeu. Deoarece nu am la indemana lucrarea in clipa asta, aleg sa nu rezum ci doar sa amintesc si sa recomand din tot sufletul aceasta resursa filocalica. Eu citesc din Biblie nu doar sistematic si organizat. Uneori mi-e dor, pur si simplu... Alteori simt nevoia sa revad un amanunt, o pericopa anume spre care ma trage sufletul in momentul acela. Alteori sunt mahnit sau trist si caut cuvintele psalmistului, mangaietoare, curatitoare. Alteori sunt vesel si caut ordonarea buna a veseliei, iar poezia ebraica a Vechiului e un dig bun si dirijor priceput. Dar cel mai mult si mai des ma cheama cuvintele Domnului. Indiferent de stare sau dispozitie, vorbele Lui fac singure o anumita rostuire in mine. Poate ca aceasta e adevarata hrana pentru omul dinlauntru, cand Cuvantul scris misca spontan sufletul cititorului si il imbuneaza, ii linisteste tempoul grabit, ii da ritmul cuvenit pentru respiratie si faptuire. Visez, va marturisesc, ca va veni o vreme cand voi citi o singura carte si voi trai doar ce scrie in ea. Doar eu si Biblia, pana la contopire, e visul meu cel mai ... trufas, nu-i asa?... :) Dumnezeu sa ne binecuvinteze, fratilor! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum / cand citim un acatist? | coralina | Rugaciuni | 42 | 29.11.2014 18:25:31 |
cum citim un acatist | steliana-steli | Generalitati | 32 | 15.08.2011 21:48:35 |
ce mai citim pe internet ? | preot_gabriel | Generalitati | 2 | 21.02.2010 22:01:59 |
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara | pac_man_c | Generalitati | 5 | 28.12.2009 03:52:06 |
ce avem in biblioteca, ce ne place sa citim? | primus | Generalitati | 63 | 25.07.2009 05:40:26 |
|