Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2011, 15:03:31
Aghioritul's Avatar
Aghioritul Aghioritul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
sunt de acord cu ce spuneai .Dar ce spui nu contrazice ce am spus eu.
Rudenia spirituala e mai mare decat cea trupeasca, din punct de vedere al importantei duhovnicesti, dar cf invataturii pr cleopa rudeniile spirituale intre care sunt mai mult de 3 grade de rudenie li se ridica oprelistea de a se casatori.or in ambele cazuri de mai sus vb de PATRU grade de rudenie.
NU te contrazic, dar pr.Cleopa vorbeste dupa INTELESUL SAU PERSONAL! Nu il contrazic, ca mi-e drag, dar ceea ce ti-am spus eu, NU zice o PERSOANA ci o spune BISERICA PRIN SF.CANOANE!

Citat:
Deoarece intre bunica si nepoata sunt 2 grade de rudenie, intre bunica si fin e un grad de rudenie
da sunt 3, NU 4, pt ca fata e implicata cu finul bunicii ei, nu mama ei! SI nici mama ei NU poate sa se casatoreasca cu finul MAMAEI EI, deja fiindu-i FRATE SPIRITUAL!

Citat:
de asemenea intre frati sunt 2 grade de rudenie(frate si sora). Intre fin si nas e 1 grad de rudenie.Iar intre nas si fiul acestuia este 1 grad de rudenie.Deci in total 4.
REPET ei doi fiind frati (grad II) este relatia de SANGE DIRECTA!
sa zicem:
MARIA si IOAN sunt FRATI! Maria il iubeste pe VASILE care este fiul Nasului lui IOAN!
Ioan si VASILE sunt rudenii spirituale, iar Maria si Vasile la fel, pentru ca este rudenie de SANGE cu IOAN!Deci NU se poate!
Daca Maria ar fi VERISOARA lui IOAN, atunci, MARIA s-ar fi putu casatori cu VASILE!

Citat:
daca gresesc, m-as bucura sa imi ararti alta sursa a unui sfant parinte, sau chiar doi.
Eu , raspunsul dat, ti-l spun din scrierile pr cleopa, un duhovnic foarte erudit, zic eu.
EU ALT RASPUNS decat al BISERICII prin SF.CANOANE NU AM SI NU DAU! Iar invatatura BISERCII este a TUTUROR SF.PARINTI, nu a UNUIA personal!
Aici sunt 2 feluri de rudenii implicate intre cele 2 cazuri mentionate: rudenia de SANGE si rudenia SPIRITUALA! Daca AR LIPSI rudenia de sange atunci s-ar putea ajunge la DISPENSA, iar daca citesti mai cu atentie la Pr.CLEOPA NICI macar Sfintia sa NU DEZLEAGA asta! Am studiat si la DREPT CANONIC in facultate "teologia canonica" a Pr.Cleopa legata de "RUDENII" si "IMPEDIMENTE" la TAINA CASATORIEI!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Impactul mass-media asupra psihismului si vietii spirituale Delirul Biserica Ortodoxa si Massmedia 24 25.03.2015 23:32:44
rude alianta luana Generalitati 13 26.02.2012 02:03:52
rude de gradul VI anamariagradinaru Nunta 1 04.04.2011 19:49:58
Despre casatoria intre rude de familie. radugherasim Nunta 6 10.03.2011 18:40:07
interdictie casatorie rude spirituale? pantani Nunta 0 22.01.2007 09:41:54