Citat:
În prealabil postat de Liviu33
Hai sa nu exageram! Suntem totusi oameni normali, nu mai am sanse la mantuire daca nu ascult radio/tv bisericesti, ies samabata asta la gratar cu prietenii si familiile lor, imi schimb saptamana viitoare niste electrocasnice prin casa, tocmai ce am fost promovat si am toate sansele sa urc si mai sus in ierarhie,nu renunt la vacanta pentru care am si achitat avansul si am de gand sa-mi serbez ziua de nastere printr-o petrecere la tara? Am constiinta impacata ca am ajutat cat am putut biserica(constructia uneia), copii orfani, bolnavi etc. Pe noi astia care ducem o viata cat de cat normala, cu bune si rele, cu jertfe si placeri ne sare Dumnezeu la numaratoarea dreptilor? Daca stau bine sa ma gandesc suntem majoritari...
|
Suntem majoritari,numai ca calea spre Imparatia Cerurilor este stramta.
Eu nu am aruncat aceste cuvinte grele,ca iti pierzi sansa la mantuire.
Am spus ca urcusul duhovnicesc presupune debarasarea in timp de placerile vietii si a trupului.Ca nu o fac multi,adica majoritatea,asta e adevarat,insa nu e si asa cum trebuie.
Eu am aratat niste repere,nu am spus ca sunt obligatorii,sau ca daca continui sa nu-ti imbunatatesti viata pierzi sansa la mantuire.
Insa si drumul spre Cer presupune maturizare duhovniceasca.