Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2011, 10:41:46
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Atei sunt aia care nu cred in zei nu aia care se cred zei.
Sunt și și. La fel cum noi ne numim creștini ortodocși, sunt și creștini catolici, etc.

Citat:
Regimul ateist a favorizat BOR-ul. Nu ti se pare ciudat? A interzis alte culte, a persecutat preotii neortodocsi, a trecut in patrimoniul BOR bisericile catolice. Asta ti se pare tie ateist? Procentual numarul credinciosilor ortodocsi a crescut in perioada comunista, iar numarul ateilor in Romania este neglijabil asa ca nu mai arunca gunoaiele din curtea bisericii in curtea noastra. Inainte sa ma acuzi de strawman afla care sunt definitiile cuvinteleor pe care le folosesti.
Oare? În 1940-50, nu știu nici exact, dar sigur că știu că au fost persecutați o grămadă de creștini ortodocși în închisori de reeducare- pentru că erau o amenințare la formarea statului ateu comunist.
Din câte mai știu, în regimul comunist, era mai favorabil să fi fost ateu, decât ortodox. Iar majoritatea celor care erau în poziții fruntașe erau... atei... deci sigur că era o mulțime de credincioși, condusă de atei. Nici nu vorbim de literatura atee, care era înflorită pe atunci, de faptul că era periculos să deții literatură occidentală, sau chiar cărți religioase. Mai vorbim și de atitudinea statului comunist față de Biserica Ortodoxă... întrucât era o mulțime de preoți, călugări care lucrau pentru stat...
Aș vrea să văd și eu asemenea statistici... care nici nu știu după ce fel de criterii sunt organizate..
Numărul ateilor e mereu neglijabil, întrucât sunt o grămadă de credincioși declarați. Din punct de vedere statistic.

Citat:
Si nu ti-a trecut prin cap ca in evolutia sa omul a fost capabil de construit civilizatii in aceeasi perioada in care a nascut si primele religii? Potopul este inca un punct slab in ce priveste veridicitatea Bibliei. Nu exista deovezi care sa sustina un potop global ci doar unele locale. Si n-o sa-ti vina sa crezi dar legendele si dovezile despre potopuri se gasesc doar in civilizatii care locuiau langa o apa mare cum ar fi un rau sau un fluviu! Incredibil!
???
Cui îi pasă. Eu sunt creștin ortodox, și susțin și geocentrismul și potopul, pentru că sunt susținute și de Biblie și de sfinți părinți. Tu ești ateu și susții contrariul, îmi pare bine de cunoștință.

Cât despre dovezile tale, sunt bazate de obicei pe necredința altora, așa cum ale mele sunt bazate pe credința unora.
Deci punctul slab al potopului global, se apropie de problema de credință, deși ar trebui să ții și tu seama că sunt extrem de multe teorii favorizate de comunitatea științifică, și sunt și teorii valide, nefavorizate, nepredate, nediscutate, la fel cum sunt și dovezi de acest gen.
Deci, și mai incredibil!
Astfel de argumente neîncălzind pe nimeni, plus că sunt bazate pe o logică eronată.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Dumnezeu, religia si stiinta Petrasescu_Lucian Teologie si Stiinta 13 19.10.2011 12:42:53
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? Iustin44 Generalitati 77 10.03.2008 22:19:56
Ce este stiinta? alecsandru Teologie si Stiinta 102 10.12.2007 19:54:46