Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2011, 19:59:27
Sheeva Sheeva is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cei aflați pe treptele inferioare de cunoaștere și dezvoltare personală consideră ignoranța o virtute (...)
Cunoașterea și cultura asigură fericirea și bunăstarea atât la nivel individual cât și colectiv.
Nu neaparat. Oamenii aflati pe o treapta joasa a cunoasterii si a intelegerii sunt in schimb foarte usor de "impresionat", de manipulat prin informatii secventiale , fragmentare , prin alaturare coerenta de cuvinte ( a se intelege oratorie).
Si nu stiu daca cultura este o conditie necesara , pentru ca suficienta nu este pentru un "standard de viata ridicat". Nici macar inteligenta nu este suficienta. Da, e frumos sa stii despre pictori, curente literare, istorie etc - acestea in primul rand pot da nastere la procupari nobile. Mult mai important mi s-ar parea ca un om sa fie educat sa gandeasca, sa analizeze informatii ( nu sa le ingurgiteze pe daiboj, fara a le trece prin filtrul propriei ratiuni, cum am vazut de multe ori) , sa inoveze.
Cat despre ultima afirmatie pe care am citat-o, cultura nu asigura deloc bunastarea la nivelul societatii, la fel cum nu o face nici inteligenta. Nu ati vazut oameni extrem de culti si de inteligenti dar parsivi, misei, lasi, incorecti?
Vorba lui Eminescu : " Intre carcater si inteligenta n-ar trebui sa existe alegere ; inteligenta o gasesti prea des, caracter prea putin "
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ignoranta magnusfelyx Generalitati 0 28.12.2008 14:36:20
Rugaciune si cunoastere georgeval Generalitati 0 29.09.2008 19:59:16
IGNORANTA cristiboss56 Biserica Ortodoxa si Massmedia 24 30.08.2008 11:46:19
Nevoia de discernamant si de cunoastere! alecsandru Vrajitoria 2 24.03.2007 23:54:40