Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2011, 23:10:48
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Traditia evreiasca era sa se casatoreasca (in cazul de fata, conform traditiei ortodoxe, urma sa se logodeasca pt a continua vietuirea in feciorie sub protectia logodnei).
Nu-mi aduc aminte sa fi citit undeva ceea ce insinuezi tu. (nici nu am timp sa caut). In orice caz ar trebui sa stii ca nu toate femeile au menstruatie, iar daca mananci ff putin devii amenoreica. Probabil ca multe femei care au trait in mult post si rugaciune erau astfel.

Presupun ca desconsideri total sfintele canoane care au vorbit de necuratia femeii, ca sa nu existe dubii:
Despre subiect:
"Iar in privinta femeilor care au curatirea lunara, daca se cuvine, aflandu-se ele asa, sa intre in Casa lui Dumnezeu, socotesc ca si a intreba este le prisos; deoarece cred ca nici ele, fiind credincioase si cucernice, n-ar indrazni, aflandu-se asa, sau sa se apropie de masa cea sfanta, sau sa se atinga de trupul si de sangele lui Hristos; caci nici aceea ce avea curgerea sangelui de 12 ani nu s-a atins de El spre vindecare, ci numai de poalele lui; dar este lucru neprihanit a se ruga, oricum ar fi cineva, si a-si aduce aminte de Stapanul, oricum s-ar afla, si a se ruga spre a dobandi ajutor; iarcel ce nu este cu totul curat, si cu sufletul, si cu trupul, se va opri de a se apropia de cele sfinte si de Sfintele Sfintilor"
sursa

"Intrebare. Daca o femeie va sti ca are cele obisnuite femeilor, se cuvine a se apropia de Taine in ziua aceea, ori nu? Raspuns. Nu se cuvine pana ce nu se va curati." (Sf. Timotei al Alexandriei)
Cum sa desconsider canoanele? Am zis doar ca mentalitatile si prejudecatile nu se inlatura cu una cu doua. Mai cauta prin canoane si o sa vezi ca exista unul care zice exact opusul, ca menstruatia femeii nu are cum sa fie necurata pentru ca este ca si mucul din nas, Dumnezeu nu creeaza nimic necurat. Chiar te rog sa cauti canonul . Si ca o paranteza, ceea ce se elimina este o mucoasa, mucoasa endometriala
Cat despre femeile anorexice care nu au menstruatii, nu prea vad o femeie anorexica in icoane, cu atat mai mult cu cat, anorexicele nu pot purta o sarcina pentru ca sunt prea slabe si fara forta, si asta este si motivul pentru care natura a facut in asa fel incat sa nu poata ramane nici insarcinate

Tags
din ospățul credinței

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul pentru femeile insarcinate anculina Postul 202 27.04.2016 09:39:32
Sfaturi pentru un prea-pacatos laur_3440 Pocainta 6 16.05.2010 20:02:26
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? andreicosmovici Generalitati 10 11.08.2008 08:29:04