Citat:
În prealabil postat de camy_d
În îndreptarele de spovedanie online am găsit multe prostii, lucruri confirmate de duhovnic că-s false, cum ar fi că în ziua Împărtășaniei n-ai voie să stai în genunchi, sau că n-ai voie să intrii în biserică dacă ești pe stop. Repet, aceste două lucruri sunt confirmate de duhovnic. Nu știu cum or fi cărticelele, dacă-s mai bune. Cred că și cu tăiatul părului e prostie, pentru că acest lucru e sănătos pentru păr, pentru vârfurile despicate și dacă nu ne-am tunde niciodată am mătura pământul cu părul nostru. Nici nu-mi amintesc să fi văzut vreo sfântă cu părul până în pământ.
|
Eva, Eva ...
Nu spune nimeni sa nu scurtezi parul deloc. Insa exista text biblic care spune ca femeia
sa nu se tunda.
Ideea e ca ne putem obisnui sa spunem incet si sigur ca toate canoanele sunt invechite, deci le putem calca in picioare pe toate fara probleme... Povestea cu interdictia de a sta in genunchi in ziua impartasaniei n-am auzit-o. Nu cred ca are o baza canonica. In schimb, daca esti pe stop, n-ai voie sa intri in biserica, n-ai voie sa te atingi de nimic sfant, n-ai voie sa iei Anafura si Agheasma.