Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2010, 19:14:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
În îndreptarele de spovedanie online am găsit multe prostii, lucruri confirmate de duhovnic că-s false, cum ar fi că în ziua Împărtășaniei n-ai voie să stai în genunchi, sau că n-ai voie să intrii în biserică dacă ești pe stop. Repet, aceste două lucruri sunt confirmate de duhovnic. Nu știu cum or fi cărticelele, dacă-s mai bune. Cred că și cu tăiatul părului e prostie, pentru că acest lucru e sănătos pentru păr, pentru vârfurile despicate și dacă nu ne-am tunde niciodată am mătura pământul cu părul nostru. Nici nu-mi amintesc să fi văzut vreo sfântă cu părul până în pământ.
Eva, Eva ...
Nu spune nimeni sa nu scurtezi parul deloc. Insa exista text biblic care spune ca femeia sa nu se tunda.

Ideea e ca ne putem obisnui sa spunem incet si sigur ca toate canoanele sunt invechite, deci le putem calca in picioare pe toate fara probleme... Povestea cu interdictia de a sta in genunchi in ziua impartasaniei n-am auzit-o. Nu cred ca are o baza canonica. In schimb, daca esti pe stop, n-ai voie sa intri in biserica, n-ai voie sa te atingi de nimic sfant, n-ai voie sa iei Anafura si Agheasma.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Purtarea parului PetruD Morala Crestina 21 08.03.2019 10:54:52
Imbracamintea monahala si tunderea parului Marius22 Calugarul 13 26.01.2012 15:34:42
despre vopsitul parului o_copila Generalitati 85 20.07.2009 18:12:32