![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata un subiect cu totul deosebit: copiii!
Vad postate cateva pareri, despre familiile cu un singur copil sau cu nici unul. Eu zic sa nu ne pronuntam. Nu stiu daca e vorba de egoism pentru cei ce nu au, sau de inconstienta pentru cei ce nu se mai opresc. Dumnezeu oricum ne cere sa traim dupa legi si reguli si cu siguranta aceste legi si reguli nu sunt foarte bine tinute nici de unii nici de ceilalti. Durerea este cand perechea apeleaza la avorturi. Am citit de 19, de 24, ba chiar de 30 de avorturi. Aici este strigator la cer. Sunt convins ca cei care nu au copii si tot amana, n-au nici cea mai mica idee ce inseamna acea bucatica de om si ce fel de corzi sensibile poate atinge in sufletul unui parinte. Daca ar sti, n-ar mai amana nici o clipa. Tocmai de aceea, mie unul mi-e mila de ei. De cele mai multe ori se aduce motivatia bugetului limitat, lipsa unei case, etc. Am fost martorul a multor cazuri in care copilul tocmai nascut, a adus cu el toate implinirile: si casa si bani si pace! In familia parintilor mei s-au intamplat lucruri ciudate, privitor la acest subiect. S-au casatorit devreme (tata 19, mama 18) prin 1939. In "40 s-a nascut primul copil: o fetita. Tata a acceptat situatia dar i-ar fi placut mai mult un baiat. Anturajul tinerilor casatoriti de-atunci, il intaratau si-l provocau. Mai mult, a ajuns sa aiba o functie importanta, iar asta ii ducea orgoliu catre extrema. Cand mama a nascut al doilea copil, el a mers intr-un suflet la maternitate si n-a intrebat decat atat: "Ce-i?" "Tot fata!", i-a raspuns mama supusa ca de obicei. Atunci s-a intors cu spatele si-a iesit pe usa spunand peste umar: "Poate sa moara pana maine, ca nu-mi pare rau!" Timpul a trecut, iar fetele cresteau, dar cea mica parea sa fie un inger, nu copil. Totul era deosebit la ea: ochii de un albastru neintalnit, parul balai-carliontat, vorbele dulci, iti venea s-o sorbi din ochi chiar de nu era copilul tau. Intre timp, Dumnezeu s-a indurat si a venit si primul baiat. Cand prima fetita a implinit 4 ani, a ramas surdomuta, (dupa ce se pare ca adormise deochiata). Cand cea mica a implinit 4 ani, Dumnezeu a luat-o la El, ca si-asa tata spusese ca poate muri oricand. Mult a regretat acele vorbe, dar ce-ar mai fi putut face? Apoi i-a tot dat Dumnezeu baieti sa se sature. Eu am fost ultimul din 7 nasteri, mai putin sora care s-a dus si pe care n-am cunoscut-o dar de care mi-au povestit nu doar parintii, ci si vecinii. Si n-as vrea sa-mi fie ca lauda fiindca nu asta urmaresc, ci doar ideea topicului; sunt singurul din familie care ma ocup cat de cat de sufletele lor. Toti suntem ortodocsi, dar la biserica poate de Paste mai merge cate unul. Cat despre posturi si rugaciuni... nu se pune problema. Ma intreb ce se intampla cu noi, cei care ne-am oprit la un copil, sau la doi (cum e si cazul meu)?... V-a aprinde si pentru noi cineva o lumanare? Da, incercam sa ne ingrijim si pentru sufletele noastre si pentru viitorii maturi de maine, dar tot din experienta stiu ca din copii ce erau nelipsiti din biserica odinioara, ba chiar aveau si vesminte, nu s-a ales nimic deosebit fiindca grijile lumii acesteia i-a coplesit, iar sf Liturghie se tine pentru babe!... Poate spun o prostie, dar eu personal n-am auzit de prea multi sfinti (exceptand Sf. Ioan a carui nastere a fost ea insasi o minune) care sa nu fi avut in familie foarte multi frati. Dintr-o familie numeroasa, nu se poate sa nu fie macar unul mai evlavios. Chiar astazi mi-am amintit de o alta familie cu multi copii, din care unul s-a ales un betiv (si a si murit), altul este la penticostali, o fata era renumita pentru desfrau, un baiat (casatorit acum si cu 2-3 copii) care duce o viata normala, iar ultimul ajuns preot nici nu stiu exact unde, dar care nu puteai sa nu-l iubesti de cum il auzeai vorbind, avand o smerenie si o intelepciune cu totul deosebita! E o vorba batraneasca: "Urma scapa turma!" Ferice de parintii care au un copil preot sau calugar, fiindca are cine se ruga pentru ei, iar numele lor nu vor fi lipsite din cartea dreptilor!... Iata un motiv de reflectie pentru o familie numeroasa! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pledoarie pentru nasterea naturala | Florin-Ionut | Umanitare | 126 | 03.10.2013 22:11:24 |
Pledoarie ptr gandirea pozitiva | ingerul_pazitor | Generalitati | 4 | 03.07.2012 09:55:46 |
Marsul pentru viata ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 20.03.2012 20:22:39 |
O sansa pentru o viata normala | pumpkin88 | Umanitare | 5 | 16.08.2009 01:54:43 |
Tu cat ai da pentru o viata? | Adriana Cluj | Umanitare | 8 | 14.08.2009 14:16:25 |
|