Citat:
În prealabil postat de camy_d
Viața înseamnă pentru mine un munte pe care trebuie să urc continuu, să nu zic niciodată că-s destul de sus și ca nu mai urc, să tind mereu spre desăvârșire. Asta în toate domeniile: religios, profesional, cultural etc. Să zic adică: trebuie să am mai multă cultură generală, trebuie să fac mai multe pentru Dumnezeu, trebuie să particip la mai multe concursuri, să am mai multe diplome, să vizitez mai multe locuri, să urc mai sus în carieră, să mai învăț ceva, să-mi valorific talanții la maxim. NU să zic... am o slujbă, un venit constant, îmi ajunge...ce-mi mai trebuie să mai știu o limbă străină...pentru ce să mai particip la alte formări...de ce să mai particip la concursuri...la ce-mi trebuie și-o afacere...mă duc la biserică, de ce să mai stau și la coadă la moaște...de ce să mai citesc și Biblia etc. Să fiu mulțumită cu ce mi-a dat Dumnezeu, dar nu să trândăvesc, ci să evoluez din toate punctele de vedere. Până la moarte să mă apropii tot mai mult de desăvârșire.
|
ai vorbit de desavarsire.. te referi la desavarsirea crestina? Ca pentru aia trebuie sa ne lepadam de tot ce e lumesc.. Ca nu putem sluji la doi stapani.. Dar noi crestinii de astazi, si nu ma refer acum la tine, ca eu sunt primul pe lista, dar zic, noi astazi, crestinii, esti de acord cu mine, zicem ca suntem crestini da nu vrem sa traim dupa cum se cere unui crestini.. eu inteleg ca atunci cand esti crestin, ai incheiat socotelile cu aceasta lume.. Nu mai vrei cariera, masina, nu poate mie sa-mi spuna cineva ca poti sa te dai cu ruj, sau sa te vopsesti si inima ta sa arda de iubire pentru Hristos.. Mai degraba ca boleste de moarte sufleteasca si ca e plina de pofte anti crestine si antiDumnezeu.. Dar vina e generala, ca bietii crestini asa vad la toti, asa fac si ei saracii.. Convertitii saracii vin cu elan ,ne zguduie, mai ,suntem crestini,ce facem? treziti-va! asa ne spun bietii de ei.. dar saracii atipesc si ei ca si noi si Dumnezeu stie ce va fi cu noi.. Ca ne-am nascut in tara ortodoxa, avem o mare obligatie si un imens avantaj! Avem sfinti, avem carti, avem atatea biserici si noi.. traim la fel.. Am spus asta pentru ca m-a intepat putin inima cand am vazut ca ai pus, iarta-ma, dar ai pus asa la gramada crestinism, desavarsire, Dumnezeu, Biblie, cariera..mi s-a facut putin rau.. Ma doare cand vad ca suntem asa.. asta este o suferinta.. Iarta-ma .. ia-o si tu constructiv si sa stii ca eu sunt la fel.. de asta ma si doare.. As vrea sa ma ridic si alunec la loc mereu.. e foarte greu..