![]() |
![]() |
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Resping conceptia pe care o au deistii referitor la divinitate, pentru ca nu vad vreo dovada ca ar fi existat vreodata. Resping si concepta teista, si asta e o alegere mult mai argumentata, pentru ca argumentele sunt mai la indemana. Pentru ca teistii (crestinii, de exemplu), spre deosebire de deisti, cred intr-un zeu personal, implicat in viata lor cotidiana. Avand in vedere ca il si descriu (amanuntit), aceasta descriere este observabila (si deschisa discutiilor) din punct de vedere logic, filozofic si istoric. Mai mult, pentru ca teistii sustin ca aceasta entitate transcedentala are un efect observabil si permanent asupra Universului in care traim, si acest efect este, la fel, observabil si discutabil. Asta facem, si de-a lungul acestui proces, nici un argument sau dovada nu a reusit sa ma convinga. Inca. De unde pana unde ideea ca resping ideea de divinitate in mod categoric? Vino cu dovezi pe masura afirmatiilor extraordinare facute de religia ta, in numele zeului tau, si discutam. Citat:
A crede, in lipsa dovezilor, nu e un semn de prezenta a simtului realitatii, din contra. Si daca adevarul pe care vrei sa il prezinti e adresat doar celor care cred in lipsa dovezilor, imi rezerv dreptul sa cred ca nu e un adevar, ci ti-ai ales aceasta audienta tocmai pentru ca nu ai dovezi. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Dosarele "Revolutiei " au fost astazi desecretizate | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 11.03.2010 18:54:47 |
|