Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2010, 07:43:27
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Eu nu v-am raspuns dumneavoastra, cu lui credo 125.

"Om de paie" este denumirea unui procedeu ilicit in argumentare.

In loc sa atac in mod corect o anumita idee, o anumita dogma sau un anumit argument, construiesc o imagine falsa, nereala si deformata a acelei idei (un "om de paie") si atac acea imagine falsa (in loc sa ma bat cu, sa zicem, Ion, cu care am ceva de impartit, construiesc un "Ion" din paie, il atarn de batatorul de covoare si ii dau pumni si picioare, zicand "Na, Ioane, vezi ca sunt mai tare decat tine ?").

De exemplu - in loc sa contraargumentez (daca pot) dogma Imaculatei Conceptiuni, construiesc o noua "dogma", neconforma cu realitatea (potrivit careia Imaculata Conceptiune ar insemna zamislirea Fecioarei Maria de la Duhul Sfant) si atac aceasta imagine deformata pe care tot eu am construit-o.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica Ortodoxa Romana este ... savudanmihai Biserica Ortodoxa Romana 9 14.08.2013 13:19:52
Un frate de-al nostru este foarte stramtorat N.Priceputu Umanitare 7 16.01.2012 17:10:44
casatorie intre o ortodoxa si un evanghelist o copila Generalitati 60 08.01.2011 15:41:29
campania pt o biserica curata initiata de webmaste sofiaiuga Stiri, actualitati, anunturi 2 08.03.2008 22:00:11