Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2010, 12:51:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cand faci referire la o epistola, trebuie sa iei in considerare tot ce scrie in acea epistola, asa cum ai postat-o si tu. Am inteles din prima ca te referi doar la faptul ca crestinii locuiesc cu altii, se imbraca ca altii. Deci sunt oameni ca toti ceilalti. Da, dar Diognet mai scrie multe altele despre crestini, pe care pari a le trece cu vederea: adica tot ce tine de a fi crestin, atunci, ca si acum. Unde scrie de placere si distractie in aceasta epistola? Poate nu am vazut eu unde scrie...
Cand spui:
oare nu il contrazici pe Diognet? care afirma despre crestini:
?
Daca Diognet da o descriere fidela a crestinului, iar noi alegem sa facem doar ceea ce ne face placere, iar restul ignoram, nefiindu-ne pe plac, atunci intreb din nou: in aceste conditii suntem sau nu suntem crestini (incluzandu-ma si pe mine)?
NB Este epistola catre Diognet, nu scrisa de Diognet.

Eu nu am vorbit despre placere si distractie. Nu am spus ca (virgula) crestinii trebuie sa fie la fel cu ceilalti oameni; ci ca sunt la fel in lucrurile exterioare, dar se deosebesc in cele launtrice.
Asta spune epistola.
Ideea este ca nu adoptand o forma de imbracaminte speciala, zisa crestina, sau un fel de a vorbi pios, suntem crestini cu adevarat, ci fiind cu adevarat 'cetateeni ai unei imparatii ceresti' desi ramanand si cetateni ai acestei lumi.
Prin aceasta cetatenie cereasca dam semnificatie si profunzime si actelor exterioare.

Legatura cu prima postare: ideea ca ar putea o exista o lume crestina in mod exterior nu este crestina. Crestinismul trebuie sa fie sarea pamantului, trebuie sa dea viata din interior.
Imparatia lui Dumnezeu nu este din lumea aceasta. Ea nu se va realiza pe pamant decat dupa inviere.

Mai este ceva: o lume crestina in mod exterior, unde nu ar exista posibilitatea alegerii, nu ar respecta libertatea omului.

In ceea ce priveste machiatul, manichiura, hainele frumoase etc (ce care vorbea Coralina), crestinilor nu li se cere sa renunte la ele, ci sa pastreze o justa masura in aceste lucruri, si sa nu fie prea atasati de ele.

Last edited by Fani71; 08.10.2010 at 12:56:07.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
N-am loc in lumea asta cred_cu_adevarat Generalitati 7 21.03.2012 11:40:04
Lumea copiilor anna21 Generalitati 312 01.03.2012 22:12:28
Ce se va intampla cu lumea? BogdanBogdan Generalitati 33 12.04.2011 15:43:45
LUMEA ANIMALELOR Catalina Generalitati 5 06.06.2007 15:46:44