Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj
Vietuieste la Manastirea Sfanta Maria, in Techirghiol. Anul acesta am fost la Techirghiol, si la manastire. Nu am fost la parintele Arsenie, era acolo lume care astepta sa intre la dansul. Acum doi ani, cand am fost la Techirghiol am avut marea bucurie sa-l vad. Slabit, a iesit in usa casei si a rostit o rugaciune pentru cei adunati acolo. In mintea mea l-am asemanat cu bibelou chinezesc: maruntel, fragil, pretios. Dar privirea dumisale este covarsitoare. Ochi luminosi, patrunzatori, vii. In acest an, m-am gandit ca la varsta dumisale s-au mai adaugat doi ani, si nu am indraznit sa incerc sa-l vad. Are 97 ani! M-am multumit sa trec pe langa casa sa, sa stau acolo o clipa, sa ma gandesc la dumnealui, sa zic o rugaciune mica pentru ca sa-l mai tina Dumnezeu printre noi spre folosul nostru, ca un stalp de ortodoxie in mijlocul lumii dezlantuite (cat suntem de egoisti!) si am pus in cutia usii sale pomelnicele.
Dumnezeu sa ii dea putere si sanatate!
|
Multumesc, Adriana si Dorina, il stiu pe Parintele, l-am vizitat de cateva ori, dar doream sa stiu daca in ultima vreme a mai primit, pentru ca il stiam suferind. Cu toate aceste, el primeste pe oricine pana pe la ora pranzului. La el pot ajunge cel mai repede. In rest, sunt prinsa de obligatiile profesionale.Mi-as dori si eu sa particip la un pelerinaj si sper sa-mi fac si timp.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
|