Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.09.2010, 19:23:56
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Uite , si faptul ca realizezi ca esti la inceput , e semn bun , e semn de smerenie , caci si si recunoasterea neputintelor noastre e vitala in infrangerea mandriei ! E semn bun Rodica , dar sa nu iei cuvintele mele ca lauda , caci aprecierea venita de la cel de langa tine e foarte periculoasa si perfida ! Parerea mea ca lauda de sine si lauda ( aprecierea ) venita de la semeni , intuneca mintea in timp si nimic bun nu sporeste ! Mai buna o palma ce te trezeste , decat o lauda ce te orbeste ! ( o zicala facuta de mine acum . . . aiurea , dar dupa ceva experienta ) . Iaca cum eu m-am mandrit , "invatandu-te" pe tine ! Fratilor , mandria naste slava desarta , mandria ucide totul in jurul ei , si de smerenie nu vom avea parte in vecii vecilor , decat teoretic , iar cu teorie , din pacate , nu ne vom mantui ! ! !
Stiu, e un pacat foarte mare pe care l-am constientizat la mine, pe care mereu l-am marturisit si pe care tot il mai fac.

Mai buna o palma ce te trezeste , decat o lauda ce te orbeste !-imi pare o vorba inteleapta.Mai primim si palme, dar nu le vedem nu le simtim- din cauza mandriei.
Si iar ma intorc-"Doamne, sa nu fii prea aspru cu mine!"
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre umilinta si smerenie ionut12 Generalitati 14 17.03.2012 09:03:52
Smerenie Carine Generalitati 25 28.07.2011 16:45:46
credinta si smerenie doinita.p Intrebari utilizatori 11 10.07.2011 23:29:06
falsa smerenie ioanhodean Pocainta 19 17.06.2008 17:26:51
smerenie danyel Secte si culte 9 23.03.2008 01:04:38