Citat:
În prealabil postat de Scotianul
[...]Mai apoi in Geneza 6:7 se spune ,,Și a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut".
Observam ca este clar:,,De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde".A existat insa o exceptie:
,,Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu."(Geneza 6:8).
[...]
|
Ne este clar deloc. Prima oara Dumnezeu spune ca va pierde omul de pe fata pamantului, insa nu a fost asa datorita lui Noe. Deci Dumnezeu a spus ca va nimici omul, insa a existat
exceptia. Poate ca au mai existat si
alte exceptii pe care cartile din VT nu le mentioneaza, de vreme ce din familia lui Noe nu cred ca s-au nascut uriasi din care sa se traga Goliat.
Noi credem ca Biblia este o parte din scrierile Sfintei Traditii care a existat din cele mai vechi timpuri si transmisa pe cale scrisa si vorbita pana in zilele noastre. Spre exemplu, cand eram mic un batran, vecin cu mine, mi-a zis ca demult au trait uriasi pe pamant - si am ras de el. Dupa cate il stiam, nu cred ca a citit vreodata VT. Acum, daca ma uit pe Internet, gasesc si fotografii cu scheletele lor gasite in unele saituri arheologice.