Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2010, 21:50:53
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omosapiensi Vezi mesajul
Am o nelamurire cu privire la cum sunt priviti sfintii in ortodoxism. Am avut o discutie cu un prieten crestin dupa Evanghelie care zicea ca nu vede rostul citirii acatistelor sfintilor sau ceva in genul acesta, iar eu i-am raspuns ca le citim ptr ca ei sunt cumva mijlocitori intre noi si Dumnezeu si se roaga pentru noi dar el mi-a zis sa citesc 1 Timotei 1-6 iar dupa ce am citit sunt in ceata oarecum. Va rog sa imi raspundeti careva si de asemenea daca se poate sa scrieti cat de gresit este cultul crestin dupa Evanghelie si care sunt greselile mai semnificative. Va multumesc!!
Omosapiensi, pentru a te antrena intr-o discutei cu un sectant, trebuie mai intai sa iti cunosti, macar cat de cat, credinta ortodoxa. In Catehismul ortodox ai principalele coordonate pe care trebuie sa le aiba orice crestin ortodox: http://www.credo.ro/catehism.php. Iata ce scrie aici despre sfinti:

49 De ce-i cinstim pe sfinti?
Pe sfinti ii cinstim sau ii veneram pentru statornicia in dreapta credinta si pentru barbatia cu care au stiut sa traiasca aceasta credinta si sa o apere pana la capat, uneori jertfindu-si chiar viata.
Ii veneram apoi pentru harurile si vrednicia de care au ajuns sa se bucure inaintea lui Dumnezeu. Mantuitorul ne spune ca slava pe care el a primit-o de la Tatal, pe aceea a dat-o si sfintilor. Si marirea pe care Tu mi-ai dat-o, le-am dat-o lor" (Ioan 17; 22).
Mai cinstim pe sfinti pentru ca ei mijlocesc cu rugaciuni, la Tatal ceresc, pentru noi (Apocalipsa 5, 8; Evrei 13, 7) Dintru sfinti, cinstirea cea mai aleasa, numita supravenerare sau preacinstire, o aducem Preacuratei Fecioare Maria, ca uneia care a nascut, dupa trup, pe insusi Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . Templier Knight Generalitati 10 13.02.2012 20:47:59
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu florin.oltean75 Generalitati 0 11.11.2011 22:22:29
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 16 25.11.2009 15:33:06
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) cristiboss56 Generalitati 3 10.11.2009 12:22:23
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09