Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb
Păi ceipe care i-ai întrebat și normal că nu vor să își dea cu firma în cap !! Nu știu ce teorii ți-au băgat în cap baptiștii, însă adevărul despre ei este că ei nu au nici o sfânta taină a euharistiei; una este ca pâinea și mustul să reprezinte trupul și sângele Domnului și absolut cu totul altceva este ca pâinea și vinul să fie trupul și sângele Domnului așa cum se întâmplă în Biserica Ortodoxă prin lucrarea Duhului Sfânt și a preotului slujitor !!! Cu alte cuvinte, cina lor nu are nici cea mai mică posibilitate de a împărtăși trupul și sângele Domnului credincioșilor baptiști.
|
M-am exprimat eu gresit, painea si mustul sunt trupul si sangele Domnului pentru ca asa scrie in Biblie: "Luati si mancati, acesta ESTE trupul meu care se frange pentru voi... " etc. Inca nu a reusit nici un baptist sa desluseasca modul in care painea este trupul Domnului si mustul este sangele Lui, asa cum nici ortodocsii nu au reusit si nimeni altcineva, deci pentru toti ramane o Taina. Daca baptistii nu au nici o Taina inseamna ca ei au descifrat toate tainele deja, ceea ce nu este adevarat, nici ei nu stiu cum o paine se transforma in trupul Domnului sau cum Botezul reuseste sa spele pacatele. Toate acestea sunt taine si pentru ei, taine intelese doar de Dumnezeu si acceptate de noi prin credinta. "Fie tie dupa credinta ta!"