![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Din pasajul citat atât de des înțelegem că există (cel puțin) următoarele două condiții ale mântuirii. 1) Credința și 2) Botezul. Nu se spune că este nevoie să îți exprimi credința într-o formulă fixă, așa cum e Crezul, ca să fii botezat. În realitate, există un nivel de credință al copiilor. Desigur, ei nu cred în felul în care cred oamenii mari, dar cei care au copii știu despre ce vorbesc. Când sunt mai mari pot apărea probleme de credință, când sunt mici toți copiii cred.
Ca să progresăm un pic, doamnă Zizo, v-aș ruga să răspundeți care este părerea dv referitoare la următoarele întrebări: 1) Credeți că un copil mic, care a fost botezat și moare la vârsta, să zicem, de trei ani, se mântuiește sau nu se mântuiește ? Dacă răspunsul dv este "nu se mântuiește", atunci vin cu următoarea întrebare: ce ar fi trebuit să mai facă, el sau părinții săi, ca să se mântuiască ? Dacă răspunsul dv este "se mântuiește", atunci vin cu următoarea întrebare: în ce bază se mântuiește fără credință, contrazicând ceea ce știm de la Isus, din moment ce prezumția dv este că numai adolescenții și adulții pot avea credință, iar copiii nu o au, motiv pentru care nici nu ar trebui botezați ? Dacă răspunsul este "nu știu", atunci vin cu următoarea întrebare: dacă admitem că nu există criterii sigure de mântuire, atunci ce rost are ceea ce numim "învățătura lui Isus" ? Ce a venit să ne spună, de fapt, dacă nu ce prescripții trebuie să urmăm ca să ne mântuim ?
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestin sau Ortodox | catehumen | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 109 | 20.01.2014 12:21:02 |
pomelnice pe crestin ortodox | steliana-steli | Generalitati | 1 | 22.12.2011 18:49:45 |
Catehismul ortodox - audio | strajeru | Generalitati | 0 | 03.08.2011 03:48:32 |
Reactia familiei adventiste la botezul ortodox al sotului | elenavioletacocos | Secte si culte | 0 | 27.10.2009 09:24:06 |
|