![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
2. Nu numai burghezia si mosierimea au avut de suferit. Cel mai mult au avut de suferit intelectualii de marca (fie ei profesori, preoti, doctori, ingineri etc), pt ca Ceausescu nu avea nevoie de oameni destepti, ci de prosti care sa-l aduleze. 3. Activistii de partid cu siguranta se bucurau sa-l vada. Oamenii OBISNUITI cu siguranta NU. . Am fost adusi cu forta inaugurarea canalului (am locuit pana acu' 2 ani intr-un oras de pe malul canalului), canal in care si-au pierdut viata multi intelectuali de marca ai tarii. Eu nu cunosc pe nimeni care sa fi avut o parere pozitiva despre fam Ceausescu in perioada aceea. Imi amintesc ca pe la 9-10 ani am fost pedepsita de ai mei pt ca ii destainuisem prietenei mele despre cele aflate in familie in leg cu Preamaritul si se temeau sa nu ajunga la inchisoare. 4. Romanii de rand duceau lipsa de mancare! Familia mea si majoritatea familiilor din Romania au dus-o f greu. Mica fiind (ai mei mergeau la munca) , ma sculam cu noaptea in cap ca sa ma duc la coada la care ma mai trezeam si cu cate un papuc in cap, caci tigancile din cartier asa isi marcau teritoriul la cozi. Inca noi (familia mea) traiam in Dobrogea si nu avem paine la cartela, dar imi amintesc ca am fost in vizite in Moldova si Muntenia unde era jale, painea se dadea la cartele si mi-au ramas impregnate in minte pachetele de biscuiti cu miere care reprezentau singurul produs dintr-un magazin din Piatra Neamt. La noi uleiul, zaharul, faina erau la cartela. In concluzie numai cine a uitat sau refuza sa-si aminteasca si cei care aveau functie in partid sau cunosteau pe cineva cu functie in partid spun ca o duceau bine. Ahh, si cei din Scornicesti am auzit ca o duceau bine.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 03:13:29 |
| Comunism¡? | CristArg | Generalitati | 32 | 07.01.2011 15:51:01 |
| Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 01:54:10 |
| intre cer si pamant | floaredecolt | Generalitati | 1 | 31.03.2008 14:24:00 |
| Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 20:15:09 |
|
|