Buna ziua tuturor,
Daca tot v-am descoperit, cred ar fi bine sa va impartasesc din experienta mea.
Ma cheama Mihaela si am 43 de ani (pe care-i implinesc peste doua zile). Am descoperit ca am hepatica cronica cu virus C in 1998, dupa ce pierdusem doua sarcini. Trebuie sa mentionez ca in 1988 am avut o hemoragie digestiva care s-a lasat cu operatie de stomac si cu 3 flacoane de sange transfuzat (si cum pe atunci nu se faceau analizele pentru hepatita C, iata-ma "fericita" posesoare a virusului C). Doctorul la care m-am dus la control in 1998, auzind ca am facut transfuzii pe vremea lui ceasca, a spus din start ca banuieste o hepatita si din pacate a avut dreptate. Si a inceput nebunia...
Ca tot romanu', la vremea respectiva, nu aveam foarte multa informatie despre ce este si cu ce se mananca hepatita C

. Am incercat diverse tarapii naturiste: pentru 1 an am devenit ovo-lacto-vegetariana, pana cand am ajuns din nou la spital cu hemoglobina 5,8. Am revenit la normal si am incercat pentru 1 an si jumatate tratamentul dr. Ciuhri de la InsectFarm. Uitasem sa va spun ca in 2000 aveam deja primul referat pentru tratament antiviral de la Fundeni. Tratament la care nu m-am inhamat de frica efectelor secundare si am mers inainte cu tratamentele naturiste. Care, in cazul meu cel putin, nu au dat roade. Asa ca, in 2003, vazand ca ma simt din ce in ce mai rau si speriata fiind de ce aduce boala pe termen lung, am fost din nou la Fundeni si am reluat analizele si dosarul. A durat ceva pana am primit aprobarea, dar intr-un final, adik in martie 2004 am inceput tratamentul cu Pegintron si Ribavirina. La sfatul doctoritei am inceput tratamentul vinerea, ca sa-mi revin in weekend. La prima injectie am facut temperatura 40,2 (pe langa durerile aferente). La urmatoarele temperatura a fost sub 40 de grade, dar cu stari de rau foarte urate. De-a lungul tratamentului, in afara viremiei care a fost [COLOR=#ff0040]nedetectabila[/COLOR], celelalte analize erau in aer, [COLOR=#ff0000]hemoglobina 6,[/COLOR] [COLOR=#ff0000]leucocite 900[/COLOR] (cunoscatorii stiu ce inseamna). In plus, caderea parului, starile de greata, durerile, etc.... A fost greu dar am reusit sa fac tratamentul pana la sfarsit, iar ultima viremie, repetata anul trecut a fost [COLOR=#ff0000]nedetectabila[/COLOR]. Asta e pe scurt povestea mea.
(Pentru cei care nu stiu nedetectabil la un an inseamna vindecat!)