![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si eu am vazut pacienti psihotici cu delir mistic si halucinatii dar intotdeauna aceste simptome fac parte dintr-un cadru mai larg (Schizofrenie, Tulburari delirante, Psihoze scurte, tranzitorii, adica tulburari care sunt la fel etichetate si atunci cand NU exista delir mistic/halucinatii cu tematica religioasa). Concret: halucinatiile si delirul sunt problema, nu credinta religioasa. Iar halucinatiile si delirul pot avea si multe alte teme, tema mistica fiind doar una dintre ele. = Poti fi credincios si sa nu ai nici un simptom psihotic, iti vezi de treaba, esti functional in societate, la locul de munca, in familie, esti ok. Credinta in Dumnezeu nu te face bolnav ci pe multi ii insanatoseste (facandu-i sa abandoneze comportamente distructive, ca sa dau un exemplu prozaic si sa nu intru in lucruri mai adanci). Daca ar fi credinta patologica (sau generatoare de patologie), atunci, mind you, toate relatiile interumane se impartasesc de acelasi defect: deliruri de gelozie, deliruri erotomane, deliruri de urmarire, deliruri de persecutie etc, toate se dezvolta pe baza unui lucru pre-existent.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 30.06.2010 at 15:17:15. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 28.12.2012 20:53:52 |
| Viata mea | Daiana | Morala Crestina | 6 | 29.10.2011 12:04:57 |
| Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa | razvan90 | Generalitati | 4 | 09.12.2010 00:54:23 |
| Laborator | thefaith | Nunta | 20 | 10.07.2009 01:32:16 |
| cum e viata....... | simi | Generalitati | 7 | 08.07.2008 22:34:17 |
|
|