În prealabil postat de E.M.I.
Mda..., nu cred ca trebuie pus accentul grav, pe "virgula", care este pusa inainte sau dupa pauza stabilita de gramatica, in materie de punctuatie, atata timp cat de poate distinge, destul de lesne- as zice eu- motivul, intentia si scopul acestui apel inocent, necesar. Eu vad lucrul acesta un progres, indiferent de cine il face. Insa, unde "scartaie" treaba si unde ar trebui sa se i-a masuri, mai intai de toate, este chiar in ortodoxism, unde situatia imoralitatii, din punctul acesta de vedere, este destul de alarmanta. Mai concis, ar trebui sa se elibereze mai intai de toate sclavia la care sunt supusi calugarii si maicile, in numele poruncitor al "dragostei" lui Dumnezeu. Astefel de persoane devin victimele celor mai vicioase faragelegi. Sa nu ne mai uitam la "lumea a III-a" amintita, in parte, mai sus, de catre autorul acestui apel, adica la "paiele" altora, ci, mai bine am face daca ne-am uita mai intai la "barnele" noastre si sa incercam sa ni le recunoastem si apoi sa ne straduim sa le indepartam, chiar daca este dureros.
|