Si mie imi vine uneori sa zic "nu va mai suport, de rai si intepatori ce sunteti". Dar nu asta e calea. In aproapele sta viata si moartea, de el atarna raiul si iadul. Cea mai mare bucurie pentru un crestin este a vedea pe om, faptura iubita a mainilor lui Dumnezeu. Omul care vrea sa fuga de oameni pentru ca sunt rai, nesimtiti, vicleni, mandri si in tot felul, acela nu are cum sa fuga spre Dumnezeu. Acela fuge de el insusi, crezand ca scapand de ceva exterior, va avea liniste in interior, cand de fapt, problema lipsei de liniste este in noi insine.
Eu insumi lupt sa dobandesc pacea. Este atat de greu, incat nu de putine ori simt ca nu mai am putere sa fac nimic.
Pacea gandurilor si odihna inimii sunt daruri ale Duhului Sfant, iar lucrurile bune cu anevoie se dobandesc.