Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 21:44:44
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Spune-mi, nu e credinta unui individ mai puternica odata ce a gasit raspuns la intrebarile puse de partenerii de convesatie virtuala, fie ei atei sau nu? Daca ai raspunsurile, de ce te deranjeaza intrebarile?.
Cum poate un ateu sa intareasca intr-un crestin credinta raspunzand la intrebari? Intrebarile sunt puse tendentios iar sub masca unei logici aparente creeaza efecte secundare smintitoare pentru cineva cu un suflet curat.

.[/quote]Deci eviti dezbaterile legate de religia ta. Nu pot de cat sa te intreb: de ce? Religia in Romania nu e deloc o treaba personala, e cat se poate de publica, si vrea sa devina din ce in ce mai publica (cu sprijinul politic de rigoare), deci e normal sa starneasca discutii. Daca esti de neclintit in credinta ta, si ai argumente sa o sustii (fata de tine, nu de altcineva), de ce ai evita discutiile cu un ateu, sau cineva de alta religie??.[/quote]

Asta deja nu mai e religie in plan spiritual ci in plan social din ciclul 'norme sociale de convietuire decenta in societate sub auspiciul unei institutii'. Care sunt vrajmasii mantuirii? Diavolul, lumea si trupul. De ce cuviosii stau in locuri izolate de lume pentru a se mantui? Sau tu crezi ca mantuirea se face in piata publica, in cafenele sau pe forumuri? Sigur, se face si in familie, traind in comunitate dar fara contact cu lumea. Iar lumea are mai multe intelesuri, unul din ele fiind persoanele in care duhurile intunericului si-au facut locas.
Iar discutiile sunt starnite pentru ca se evita chintesenta religiei si se insista pe social.

Citat:
Nu stiu despre ce "majoritate" vorbesti. Arunca o privire la postarile lui Topcat, si vei gasi o exprimare mai echilibrata si mai respectuoasa decat a multor crestini de pe aici, si mai presus de orice, argumentata. Si nu, nu facem bascalie. A, ok, facem bascalie, daca prin asta intelegi ca cerem ca interlocutorii sa isi sustina punctul de vedere adus in discutie cu argumente. Si argumentele cu dovezi. Logica e "hulita" de multi pe forum, dar putini dintre "hulitori" realizeaza ca o folosesc in fiecare zi, cu rezultate pozitive. Doar cand e vorba de religia proprie, devine demna de "hula".
E, asta ar trebui sa te duca la o particularitate a tineretului crestin-ortodox din Romania: ca este mai evlavios. Zic exemplul clasic al parintelui Cleopa cu durerea, daca eu te intep cu un ac cum demonstrezi tu logic durerea? Adica nici nu e nevoie, pt ca o simti. In occident persoanele sunt mai aplecate spre argumente logice, in Dumnezeu tb sa vada logica si este o logica superba, dar de ce ar descoperi-o Dumnezeu lor?

Citat:
Dar daca tot ai intrat in explicatii, te rog spune-mi, de ce ar trebui simpla intrare in biserica sa ma faca crestin? Si de unde pana unde gandirea rationala e semn al unei prezente demonice? Singura diferenta intre tine si mine este ca tu aplici gandirea rationala in mod selectiv, iar eu am ales-o ca unealta principala de observare a lumii din jurul meu.
Departe de mine gandul ca gandirea rationala e demonica si stii ca nu am vrut sa zic asta. Gandirea rationala/logica nu e gandire impartiala ci poate fi inselatoare, sub impresia unei aparente logici multi oameni pot fi inselati. Insusi Iisus spune si indeamna la cercetare 'Va rataciti nestiind Scripturile'.
Gandirea ta logica nu e produsul tau ci a sistemului in care te-ai activat. Lumea acuza ortodocsii ca sunt habotnici iar ei se vad liberi.
Si stii care e diferenta aici?!
Ca eu stiu de ce imi zici habotnic si ca sunt 'prizonierul' unui sistem de gandire dar tu nu stii de ce iti zic asta?
De ce trebuie simpla intrare in biserica sa te faca crestin? Pt ca in Biserica e Duhul Sfant, asta desigur...daca nu vedem Biserica drept o institutie pur filantropica.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Despre atei si scopul lor pe acest forum neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 332 05.09.2011 15:04:32
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30
atei rightful8912 Generalitati 646 05.08.2010 11:15:28