![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
.[/quote]Deci eviti dezbaterile legate de religia ta. Nu pot de cat sa te intreb: de ce? Religia in Romania nu e deloc o treaba personala, e cat se poate de publica, si vrea sa devina din ce in ce mai publica (cu sprijinul politic de rigoare), deci e normal sa starneasca discutii. Daca esti de neclintit in credinta ta, si ai argumente sa o sustii (fata de tine, nu de altcineva), de ce ai evita discutiile cu un ateu, sau cineva de alta religie??.[/quote] Asta deja nu mai e religie in plan spiritual ci in plan social din ciclul 'norme sociale de convietuire decenta in societate sub auspiciul unei institutii'. Care sunt vrajmasii mantuirii? Diavolul, lumea si trupul. De ce cuviosii stau in locuri izolate de lume pentru a se mantui? Sau tu crezi ca mantuirea se face in piata publica, in cafenele sau pe forumuri? Sigur, se face si in familie, traind in comunitate dar fara contact cu lumea. Iar lumea are mai multe intelesuri, unul din ele fiind persoanele in care duhurile intunericului si-au facut locas. Iar discutiile sunt starnite pentru ca se evita chintesenta religiei si se insista pe social. Citat:
Citat:
Gandirea ta logica nu e produsul tau ci a sistemului in care te-ai activat. Lumea acuza ortodocsii ca sunt habotnici iar ei se vad liberi. Si stii care e diferenta aici?! Ca eu stiu de ce imi zici habotnic si ca sunt 'prizonierul' unui sistem de gandire dar tu nu stii de ce iti zic asta? ![]() De ce trebuie simpla intrare in biserica sa te faca crestin? Pt ca in Biserica e Duhul Sfant, asta desigur...daca nu vedem Biserica drept o institutie pur filantropica.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice" |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Despre atei si scopul lor pe acest forum | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 332 | 05.09.2011 15:04:32 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
atei | rightful8912 | Generalitati | 646 | 05.08.2010 11:15:28 |
|