Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 20:47:34
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ideea e ca omul vine la biserica sa se roage, sa asculte slujba. Si in loc sa-si vada de rugaciune trebuie sa stea sa cumpere carti, casete, lumanari, harfe. Deranjeaza si pe altii , se creaza vanzoleala si uita scopul pentru care a venit. Scopul e Dumnezeu. In fata Lui lasi toate preocuparile lumesti si-I dai cinstea cuvenita. Pentru vanzari exista piata.
Sfintii din vechime umblau smeriti, posteau si-si scoteau incaltamintea cand intrau intr-un loc sfant unde era Dumnezeu. Noi nu mai avem respect.
Nu stiu ce sa zic, vanzoleala nu se creeaza doar din cauza achizitionarii lumanarilor, ci mai sunt multe alte motive...dar observ ca se cam uita de restul. Eu una nu am vazut credinciosi care sa isi ia CD-uri, si vrafuri de carti in timpul Slujbei, ci la sfarsit...deci, e ceva normal.

Apoi credinciosii nu ajung toti la aceeasi ora, unii duc pomelnice, altii se inchina la icoane, unii aduc pomeni...si acum nu stiu sincer daca trebuie neaparat sa trecem in revista vanzoleala, sau sa ne limitam la ea....cand poate ca fiecare credincios isi aduce si el jertfa in fata lui Dumnezeu, prin lumanarea aia...sau prin tartina cu zacusca.

Eu cred ca important e sa reusim noi sa nu ne abatem de la ceea ce ni se pare important, cat despre restul...Dumnezeu le stie sufletul, si le vede intentia!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu inteleg ceva Eliana Despre Sfanta Scriptura 10 11.08.2010 22:18:48
ajutati-ma sa inteleg catalinabalhui Sectiune dedicata profesorilor de religie 1 23.09.2009 12:32:00